PUBLICITAT

Andorra la Vella

Molné signa un conveni amb la Societat de Pèrits de Tolosa

El ministeri acosegueix poder disposar de profesionals catalans i francessos

Per Joan Jiménez

La ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, amb el president de la Societat de Pèrits Judicials de Tolosa, ahir.
La ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, amb el president de la Societat de Pèrits Judicials de Tolosa, ahir. | SFGA/JAViladot

El ministeri de Justícia i Interior, el Consell Superior de Justícia (CSJ) i la Societat de Pèrits Judicials davant del Tribunal d’Apel·lació de Tolosa van firmar ahir un conveni marc pel qual s’estableixen mecanismes de col·laboració entre les entitats, amb els quals, es podran realitzar peritatges per part dels professionals de l’organisme francès pels diversos tribunals del país. La ministra de Justícia, Ester Molné, el president del CSJ, Enric Casadevall, i el president de la Societat de Pèrits Judicials davant del Tribunal d’Apel·lació de la ciutat francesa, Yves Baduel, acompanyat per una delegació del país gal, van firmar ahir el document que oficialitzava el tractat de col·laboració a l’edifici administratiu del Govern. Quan el conveni sigui autoritzat per les autoritats de professions titulades, els pèrits francesos podran actuar en qualsevol instància judicial dels tribunals andorrans o en altres àmbits que entrin dins de les competències del ministeri quan es requereixi de la seva actuació, com ja fan amb Catalunya, amb qui Andorra ja té un conveni similar.

La ministra Molné es va mostrar satisfeta de poder signar aquest conveni i va declarar que «Andorra és un país petit i no tenim les especialitats que busquem en certs peritatges», i aquest conveni «ens permetrà gaudir d’una llista d’experts molt professionals i guarnida» per a tots aquells casos on es necessiti un peritatge especialitzat que no estigui present al país. Així, Molné també va celebrar el fet que la justícia andorrana ja «estem coberts en civil i en penal» i que s’han pogut solucionar les carències fins ara detectades pel ministeri i el sistema judicial.

El president del CSJ va mostrar-se també satisfet amb el conveni, a causa de l’escassetat de peritatges disponibles al territori nacional i la disponibilitat de tenir pèrits especialitzats en temes d’especial sensibilitat. Així mateix, Casadevall també va opinar sobre la possibilitat que Josep Maria Rossell fos el seu substitut, avalant positivament aquest escenari, per l’experiència i coneixement de Rossell de la justícia del país.

PUBLICITAT
PUBLICITAT