PUBLICITAT

Andorra la Vella

Nàdia Ghulam fa una crida a les Nacions Unides per la pau

La refugiada afganesa vol conscienciar a les futures generacions

Per Alex Montero

L’escriptora i refugiada afganesa, Nàdia Ghulam.
L’escriptora i refugiada afganesa, Nàdia Ghulam. | El Periódico

La taula rodona ‘El paper de la dona en moments de conflicte’ celebrada avui al Centre Cultural La Llacuna d’Andorra la Vella ha rebut entre les seves ponents a l’escriptora i refugiada afganesa Nàdia Ghulam. Durant la seva compareixença, aquesta ha posat en valor que és «activista per necessitat, ja que s’ha de conscienciar a la gent perquè les futures generacions no cometin els mateixos errors que els Governs actuals», posant el punt crític cap a les Nacions Unides: «Deixeu-vos d’hotels de cinc estrelles i prengueu accions de veritat. No és suficient amb fer congressos i trobades, algú ha de portar pau i anar al terreny per comprovar el dolor de la gent». A més, Ghulam ha remarcat que organitzacions internacionals com aquesta «ens està cobrant diners» per aquest fet.

En la mateixa línia s'ha pronunciat la secretària general de l’Institut Andorrà de les Dones, Montserrat Ronchera, qui ha afirmat que «les persones que podrien ajudar a les dones refugiades se’n volen aprofitar, convertint-se aquestes persones en doblement victimitzades». Ghulam ha finalitzat la seva intervenció posant en relleu que «la història dels països ocupats forçosament no l’escriuen els ciutadans, sinó qui té la força i el poder». 

Conflicte bèl·lic de primera mà

La història de Nàdia Ghulam ha estat marcada per la guerra des de ben petita. Amb vuit anys una bomba va caure a casa seva, un fet que la va portar a estar sis mesos en coma. Per tal de poder sobreviure, es va haver de fer passar per un home per ajudar a la seva família, traslladant-se el 2006 a Barcelona com a persona refugiada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT