PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nova ruta aèria per connectar Andorra amb Mallorca aquest hivern

Govern renova el contracte amb la companyia AirNostrum

Per Anna Mencos

Un avió a l’aeroport d’Andorra-La Seu.
Un avió a l’aeroport d’Andorra-La Seu. | M.P.

El Consell de Ministres ha aprovat la licitació d’una nova ruta aèria que permeti connectar l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell, amb Palma de Mallorca. El secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, ha explicat que des d’Andorra Turisme s’havia identificat que durant el darrer any el nombre de turistes mallorquins que havien visitat al Principat havien augmentat un 50%. Per aquest motiu, han presentat la licitació d’un concurs internacional amb modalitat d’urgència, ja que es vol posar en marxa aquesta temporada d’hivern.

El concurs preveu que aquest vol a Palma doni servei durant 13 setmanes durant la temporada 23/24, i que tingui una freqüència de dos vols setmanals, també ha explicat que tindrà un import màxim de 220.000 euros. Forné, ha detallat que aquesta nova línia «millora la connectivitat del Principat, i n’afavorim el desenclavament», i ha destacat la possibilitat d’oferir noves línies en un futur.

De forma paral·lela, el Govern també ha aprovat la renovació del contracte amb la companyia AirNostrum perquè pugui seguir explotant la línia aèria que connecta amb l’aeroport de Madrid. «Hem proposat que el 2024 segueixi aquesta companyia espanyola dins del marc del mateix contracte», ha manifestat el secretari d’Estat. Per aquest motiu, recordava que «la companyia és líder a nivell de vols nacionals, mereix la nostra confiança», tot afegint que amb aquesta decisió es consolida l’objectiu de poder oferir de forma regular una connexió amb la capital espanyola i així continuar dinamitzant el territori, alhora que es permet generar noves sinergies econòmiques entre territoris.

Durant la roda de premsa, també s'ha fet un balanç de com està anant aquest any, a partir de l’estudi realitzat amb els tècnics i assessors. Forné ha explicat que el 2022, la línia va tenir una acceptació molt bona, i que va tenir unes cancel·lacions prop del 4-5%, però «el 2023 hi ha hagut més incidències a nivell meteorològic que són les que no podem controlar». Referent a les cancel·lacions per motius operatius, Forné ha detallat que «s’ha parlat amb la companyia per mirar de minimitzar-les, i s’ha establert un nou protocol d’operacions». Aquest pretén afavorir sempre l’usuari en cas d’anul·lacions de les rutes principals, identificant els destins més pròxims. Forné detallava que es prioritzaran primer els vols a la Seu, després l’aeroport de Lleida, i finalment al de Barcelona.

També ha reafirmat que des de Govern «pensem que aquesta línia és estratègica per a Andorra perquè finalment va a Madrid que permet connectar amb altres destinacions, i que és molt important mantenir-les». Finalment, el secretari d’Estat ha explicat que el Govern ha optat per no realitzar un tercer vol a Madrid, i que han apostat per invertir aquests diners a fer la prova pilot amb Palma de Mallorca. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT