PUBLICITAT

Projecte per a l’estudi i implementació d’un sistema de transport per cable

Anirà de Sant Julià de Lòria a Escaldes-Engordany, i es faran aparcaments intermodals pels ciutadans i turistes

Per Anna Mencos

Roda de premsa posterior al Consell de Ministres.
Roda de premsa posterior al Consell de Ministres. | SFGA/JAViladot

El secretari d’Estat de Transició Energètica, Transport i Mobilitat, David Forné, ha informat que durant el Consell de Ministres el Govern ha licitat un avantprojecte d’implantació i d’impuls futur d’un pla sectorial d’infraestructures que inclogui la implementació d’un sistema de transport públic urbà per cable. Forné ha explicat que amb aquests nous estudis l’Executiu dona un pas més per donar fluïdesa a la mobilitat del país, descongestionar el sistema actual i alhora reduir el nivell d’emissions de CO2 amb efecte d’hivernacle descarbonitzant.

Forné ha detallat que aquest transport segregat està pensat per fer-lo a la Vall Central de la parròquia de Sant Julià de Lòria, fins a Escaldes-Engordany, passant per Andorra la Vella. Aquest projecte també preveurà les connexions amb la Vall del Nord, amb la Vall d’Orient, i una possible obertura exterior amb la Seu d’Urgell, i també està previst dins del projecte uns aparcaments intermodals perquè els turistes i ciutadans,puguin aparcar-hi i després desplaçar-se amb transport públic.

Serà un concurs nacional, i està previst que estigui format per empreses andorranes que siguin especialistes en arquitectura i enginyeria civil, també tècnics d’urbanisme, hauran d’estar associats o amb especialistes de transport i mobilitat internacional i també especialistes amb els sistemes de transport proposats.

El projecte consta de quatre fases, la primera seria una diagnosi, consultes, identificació del traçat i estudi d’alternatives; en la segona fase, es redactaria l’avantprojecte; i en la tercera i la quarta, s’aprovaria el Pla sectorial d’infraestructures del transport urbà de viatgers segregats, tenir la garantia urbanística i fer-ho de manera definitiva perquè en els propers temps es pugui executar aquest transport públic. Aquest procés durarà 18 mesos, i el cost que es calcula per a aquest treball és de 300.000 euros, 180.000 dels quals previstos en el pressupost d’aquest any i 120.000 més en el de l’any que ve. Forné ha detallat que el cost final vindrà determinat per la fase u d’aquest treball. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT