PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jordi Gual alerta sobre el retorn del proteccionisme i d’un nou cicle financer

La iniciativa ‘Talks’ de Creand Crèdit Andorrà convida a l’economista de l’IESE

Per El Periòdic

El professor de l’IESE Business School, Jordi Gual, durant la conferència.
El professor de l’IESE Business School, Jordi Gual, durant la conferència. | ANA / M.R.

L’economista i professor de l’IESE Bussiness School, Jordi Gual, va fer ahir una conferència en el marc de la iniciativa ‘Talks’ de Creand Crèdit Andorrà, on va exposar el retorn del proteccionisme econòmic i l’arribada d’un nou cicle financer, segons va informar l’agència ANA. Al llarg de la ponència d’ahir a la seu social de l’entitat, Gual va tractar i analitzar els principals reptes econòmics actuals, tals com la situació, les perspectives dels tipus d’interès i les expectatives de creixement econòmic.

Concretament, es va centrar entorn de la situació econòmica global que es registra avui dia a través d’una anàlisi de la darrera dècada i les «quatre grans pertubacions» que han marcat i alterat l’escenari econòmic internacional, començant per la irrupció de la pandèmia del coronavirus, una crisi sanitària que, tal com va indicar, «va provocar una forta caiguda de l’economia», malgrat que, posteriorment, «també es va registrar una forta recuperació». La segona de les perturbacions que va analitzar van ser els efectes i conseqüències en l’economia global de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia i la guerra que ha provocat, asseverant que el conflicte de «desgast» que mantenen avui dia té importants repercussions en el desenvolupament econòmic d’Europa. Ha seguit amb la crisi energètica, estrictament lligada a la situació de conflicte bèl·lic. Finalment, i com «la més rellevant», va mencionar la inflació que es registra, centrant-se en la subjacent, la qual, va assenyalar «ha augmentat molt i costa de baixar».

La conferència forma part de les activitats que es promouen des de la Càtedra Creand d’Emprenedoria i Banca a l’IESE, que busca promoure la generació de valor des del coneixement a través de conferències divulgatives, la formació, la investigació i l’impuls de projectes emprenedors i que fomentin la nova economia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT