PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Govern ha sancionat a tres empreses amb 67.202 euros

L’Executiu respon a les preguntes a Judith Salazar del PS

Per El Periòdic

Consell General d’Andorra.
Consell General d’Andorra. | Consell General

El Govern va respondre ahir a diverses qüestions formulades per la resta de grups parlamentaris. En el cas del Partit Socialdemòcrata i de la consellera general, Judith Salazar, que va qüestionar sobre el nombre d’expedients sancionadors que s’han fet durant aquest any, l’Executiu va afirmar que ha sancionat a tres empreses el 2023, obrint cinc expedients en total per infraccions de la llei de relacions laborals, la de seguretat i salut en el treball i el reglament que regula els serveis de salut laboral. En total de totes aquestes sancions, s’ha arribat a imposar a aquestes tres empreses un import total de 67.202 euros.

Salazar va preguntar també quin va ser l’import màxim de les sancions imposades a alguna de les tres empreses sancionades pels seus incompliments de la normativa andorrana, el Govern va respondre que l’import exigit a una de les companyies sancionades s’eleva fins als 34.500 euros, corresponent a 21.000 euros per l’incompliment de la llei de relacions laboral i 13.500 euros per infringir la llei de la seguretat i la salut en el treball.

En ser preguntats també per la consellera socialdemòcrata sobre el nombre d’inspeccions d’ofici efectuat en aquest darrer any i sobre si consideren que aquest número es considera adequat, l’Executiu va respondre que, a partir de diverses informacions com, per exemple, la possibilitat d’infracció envers treballadors d’origen peruà, s’han efectuat tres campanyes d’actuacions en obres diferents de l’agost i desembre de 2022 i el febrer de 2023. L’Executiu va destacar que el volum de feina derivat de denúncies o d’accidents de treball provoca que no es puguin destinar tots els recursos a les actuacions d’ofici. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT