PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més de 40 obres opten als premis de la Nit literària

L’esdeveniment del Cercle de les Arts i les Lletres serà al novembre

Per El Periòdic

Els guanyadors de la Nit Literària de l’any passat.
Els guanyadors de la Nit Literària de l’any passat. | Arxiu ANA

Més de 40 obres optaran als premis que es lliuraran en el marc de la Nit literària del Cercle de les Arts i les Lletres que tindrà lloc al mes de novembre. Des del Cercle valoren que «després de l’allau de concurrència a l’edició de l’any passat, sens dubte per acumulació dels treballs elaborats durant els temps de la pandèmia, es pot considerar normalitzada la participació d’enguany». Així, 11 competeixen pel premi Fiter i Rossell de novel·la, dotat pel ministeri de Cultura amb 10.000 euros.

També hi ha set poemaris que opten al premi Grandalla dotat per Crèdit Andorrà amb 3.500 euros; dues obres per al Manel Cerqueda Escaler de novel·la curta, dotat per ANDBANK amb 6.800 euros. Cinc, al sant Carles Borromeu de contes i narracions, que MoraBanc recompensa amb 4.500 euros. També cinc són les obres rebudes al premi de teatre, dotat amb 3.500 euros per Crèdit Andorrà, i la mateixa quantitat al Juli Verne de ciència-ficció, al qual destina 2.000 euros el Grup Maestre. Tres han estat els assaigs literaris que opten al guardó corresponent, i que el Comú d’Andorra la Vella dota amb 3.000 euros. Una obra optarà al premi d’investigació històrica, dotat pel Consell General amb 10.000 euros.

I, pel que fa als Laurèdia de periodisme, un en la modalitat de premsa impresa i l’altre de comunicació audiovisual, dotats en quantitats iguals de 1.250 euros pel Comú de Sant Julià de Lòria, no s’indica la participació definitiva perquè el jurat té la potestat d’afegir a la seva consideració els treballs als quals reconegui mèrits suficients. La gala del lliurament de premis tindrà lloc a l’hotel Roc Blanc, d’Escaldes-Engordany, el 23 de novembre, a les 20.00 hores. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT