PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'Institut de Música engega les orquestres comunitàries a les escoles

El projecte es duu a terme al Sant Ermengol i a les escoles andorrana i francesa de Canillo

Per El Periòdic

Els participants al projecte 'ComSona!' de l'Institut de Música d'Andorra la Vella.
Els participants al projecte 'ComSona!' de l'Institut de Música d'Andorra la Vella. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

El Comú d'Andorra la Vella, juntament amb l'Institut de Música, posa en marxa un nou projecte participatiu amb els infants i joves com a protagonistes. Sota el nom de 'ComSona!', la iniciativa servirà per acostar la música als escolars a través del concepte d’orquestres comunitàries, oferint-se activitats dins l’horari escolar per a infants de vuit i nou anys tant d’instruments de vent com de corda, així com d'altres a una cinquantena d'alumnes del col·legi Sant Ermengol i una trentena de les escoles andorrana i francesa de Canillo. A més, les escoles bressol Conxita Mora Jordana i de Santa Coloma i el servei de salut mental del SAAS també rebran les seves pròpies.

Les orquestres comunitàries s’estan portant a terme amb professorat de la Llacuna (en el cas del Sant Ermengol també s’aporten els instruments des del comú) i s’ofereixen classes de corda, violí, viola, violoncel, contrabaix, clarinet, saxòfon, trompeta, trombó i bombardí. En el cas de les escoles de Canillo, a més, el projecte es duu a terme conjuntament amb el comú de la parròquia i amb l’Associació Agrupació Cultural Canillenca. Cal destacar que amb la iniciativa, a banda d’obrir l’Institut de Música a la societat i fer-lo sortir de les aules, es pretén que hi hagi una continuïtat posterior de la pràctica de la música per part de l’alumnat que hi participa. Un fet que a Canillo, per exemple, es tradueix en la participació en les activitats de la Canillo’s Band Tocant.

Pel que fa a les activitats que es duen a terme a les escoles bressol, els infants gaudeixen de quatre sessions de música mensuals a les aules, on es fan classes d’estimulació i sensibilització a través de la música amb el professorat de l’Institut de Música. En el cas del projecte conjunt amb el servei de salut mental del SAAS, es fa una sessió setmanal de musicoteràpia a la Llacuna.

Monogràfics de música per a adults

En aquesta línia, i durant el mes d'octubre, l’Institut de Música també ha començat els monogràfics adreçats a persones que tenen interès per la música des d’un vessant més ampli. Les classes enguany porten per títol 'Encants simfònics: un apropament a la música orquestral' i 'Música per a l'ànima, un recorregut per la música religiosa universal', realitzant-se, respectivament, dilluns i dijous de les 16.00 a les 17.00 hores.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT