PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Dynafit Andorra Trail apunta als 500 inscrits

La cita arrenca aquest divendres i un 38% són corredors del país

Per El Periòdic

La roda de premsa de presentació de la Dynafit Andorra Trail.
La roda de premsa de presentació de la Dynafit Andorra Trail. | ANA / E.P.

La cinquena edició de la Dynafit Andorra Trail apunta a arribar als 500 inscrits. Així ho ha explicat l'organitzador de la prova, Gerard Riart, que ha indicat que «actualment comptem amb 465 inscrits i encara hi ha temps fins demà a les 12.00 hores per apuntar-se. Confiem que arribarem a la xifra del mig miler». Riart ho ha explicat durant la roda de premsa de presentació de la cursa, celebrada al Comú d'Escaldes-Engordany, i que ha comptat també amb la participació del conseller d'esports de la parròquia, Josep Batalla, el representant d'Andorra Turisme, Joaquím Tomàs, el representant de Dynafit, Enric Grifé, i el director de la cursa, Joan Turné. La competició se celebrarà durant el pròxim cap de setmana, arrencant divendres amb la 5K d'Engordany, la Braibal de dissabte, i es tancarà amb la Palomera de diumenge.

«Des d'Escaldes-Engordany estem molt contents d'estar al costat de la cursa, que permetrà ensenyar algun dels principals punts de la parròquia com és la part antiga d'Engordany, en la cursa de nit, així com la joia de la corona com és la Vall del Madriu-Perafita-Claror», ha explicat Batalla. Per la seva part, Tomàs ha posat en valor que «els tres dies que durarà la prova portaran persones a la parròquia, així com els acompanyants. Des d'Andorra Turisme estem al costat de l'aposta esportiva que servirà també per continuar posicionant la parròquia com a destinació esportiva i de trail». 

Quant al desenvolupament de la cursa, Turné ha explicat que «la prova dels 5K que es farà de nit, és la nostra aposta familiar. Els menors de 12 anys la podran fer acompanyats dels pares», tot afegint que «fent-se de nit, amb el frontal, és una d'aquelles curses que serveixen per crear afició i aporta quelcom diferent». Quant als recorreguts de la Braibal i la Palomera, el director de cursa ha apuntat que «la jornada de dissabte és de 26 quilòmetres amb 1.890 metres de desnivell positiu i hi ha un tall horari suficientment ampli perquè qualsevol persona pugui completar-la». Quant al diumenge, ha afegit que «la Palomera és més senzilla i compta amb 17 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell. A diferència de l'anterior, aquesta no és tan alpina sinó que transcorre més per zona boscosa i és més ràpida».

Per la seva part, Gifré ha celebrat que «amb aquest patrocini principal tanquem un cercle que vam obrir amb el de l'Andorra Skimo i ens permet expandir-nos en el món del trail running». Fruit d'aquesta col·laboració, un equip francès participarà en la cita andorrana, que és puntuable per a la Copa d'Andorra de curses de muntanya, i tindrà també diversos corredors joves de la Federació Andorrana de Muntanyisme. Cal recordar que la prova es podrà fer en només una de les seves etapes, de manera individual, mentre que en cas de complir els tres dies de recorregut caldrà que es facin en parella, ja sigui masculina, femenina i mixta.

Un 40% de noves inscripcions / La Dynafit Andorra Trail està en ple creixement, com ho demostra no només l'increment de corredors, sinó que en les inscripcions d'enguany hi hagi fins a un 40% de corredors nous. «Estem molt contents per al creixement i pel fet de comptar amb un 38% de corredors del país», ha explicat Riart, que ha recordat que l'any passat eren 300, aquest 500 i que apunten «en un futur arribar als 1.000 inscrits». Quant als motius del creixement, el responsable d'VSL ha apuntat al fet que «vam canviar de dates, ens vam desplaçar al final de temporada i vam optar per fer coincidir la cursa amb el Pont del Pilar i, de moment, ens està funcionant molt bé», informa l'ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT