PUBLICITAT

Bercianos acaba segon al Català i mira el futur «amb precaució»

  • El balanç de la campanya és «molt positiu» i afirma que, de moment, no li agrada «cap prova del calendari espanyol»
R.M.S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Bercianos, al volant del Fiat Stylo 2.0 amb què ha competit aquesta temporada al Català de terra Foto: FOTOESPORT

No són bons temps per al motor, perquè amb la inversió que s'ha de fer, i en els moments que corren, la cosa està malament per trobar espónsors i gent disposada a apostar per les quatre rodes. Amb tot, hi ha d'aventurers i valents, que són, al cap i a la fi, els que aporten sempre la dosi d'emoció a l'esport. Entre ells hi és Àlex Bercianos (ACA, amb un Fiat Stylo 2.0), un pilot fet a sí mateix que ve de baix i vol continuar creixent. Els seus primers passos el van portar al programa ACA-Júnior, i ara, fora d'aquest projecte per qüestió d'edat, ja sap què és batallar amb pilots de prestigi a un Campionat d'Espanya al principi de temporada i a un Campionat de Catalunya de ral·lis de terra en el gruix de la campanya. El canvi, com no podia ser d'altra manera, va ser pels problemes de pressupostos per mantenir-se a l'Espanyol. Amb tot, el resultat és «molt positiu», afirma Bercianos, que ha acabat segon a la general del Català, després que es confirmés el final de la competició ja que no es disputarà l'última prova prevista -el ral·li Pla d'Urgell-, evidentment, i de nou, per problemes de calés. ¿I del futur? «Molt precaució», contesta.

«Ha sigut un any tremendament difícil, primer pel canvi de competició, després pel Català, però de tot s'aprèn i, en aquest cas, poder tirar endavant ja és moltíssim». Bercianos, que agraeix haver pogut córrer amb l'Stylo d'Albert Llovera, va debutar a l'Espanyol a Huelva, però va trencar quan era líder -«va ser un dels grans moments de l'any, quan teníem el millor temps al tercer tram, tot i que al quart vam trencar», va dir ahir-. Després, ja al Català, va ser segon a l'Ager, a Cervera va patir una sortida de pista, a la Guàrdia d'Urgell va acabar tercer i a la Selva va tenir una avaria mecànica com a conseqüència del xoc de Cervera. També va competir amb un Seat León al Ral·li d'Andorra -el vehicle, de Carles Bigordà-, tot i que va ser desqualificat en acabar, tot i ser segon a la general, per portar uns pneumàtics slicks que no estaven permesos.

EL FUTUR, INCERT / Bercianos, que ara descansarà, començarà una nova cursa, la de buscar competició, equip, patrocinis per poder seguir lluitant amb un volant a les mans. «Si un pilot com Dani Sordo té problemes per tenir un seient, imagina la resta com estem», va assegurar ahir.

El calendari espanyol, el més proper, no el convenç: «No hi ha res que m'agradi. He parlat alguna cosa però de moment res, tot i que no em preocupa». Ell, el que vol, és poder competir amb una barreja d'asfalt i terra. Sap que aquesta continua sent una bona fórmula per continuar creixent, tot i les dificultats.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT