Derrota merescuda

L’FC Andorra cau a Elx després d’una terrible primera part i defensar l’empat amb un gol de Scheidler

Per Joan Jiménez

Eder Sarabia, veient el partit d’ahir entre l’FC Andorra i l’Elx.
Eder Sarabia, veient el partit d’ahir entre l’FC Andorra i l’Elx. | FC Andorra

L’FC Andorra visitava el Martínez Valero per enfrontar-se a l’Elx amb la necessitat de reivindicar-se i aconseguir una victòria que calmés als tricolor, però va perdre 2-1 amb uns primers 35 minuts pèssims i una segona meitat tancats a camp propi.

La primera part començava de forma molt destacada per part dels tricolor, amb una possessió prolongada que els permetia marcar el tempo del partit, defensar-se amb la pilota i instal·lar-se de forma còmode a camp contrari, però sense trepitjar l’àrea. L’estratègia de Sarabia de jugar amb Vilà i Moreno creuats cap al centre, perquè el davanter s’aliés amb Scheidler i deixant a Benito aprofundir per banda esquerra semblava poder ser profitosa. Però tot va ser un miratge de 10 minuts, ja que a partir d’aleshores, l’Elx començava a amenaçar la porteria de Ratti i això va provocar paüra en els jugadors andorrans, cometent errors absurds que provocaven moltes concessions innecessàries de pilota. En aquesta situació de nerviosisme tricolor, Oscar Plano va marcar gol de segona jugada després d’un primer xut que desvia la defensa, però despista a Ratti i, amb el porter vençut a terra, el jugador del conjunt valencià va fer una passada a la xarxa per assegurar l’1-0 a favor dels locals. A partir d’aquí, es va veure una de les pitjors versions de l’FC Andorra, que va cometre múltiples errors amb poca lògica, sense solidesa ni seguretat en defensa, sense poder aprofundir en atac i desitjant arribar al vestuari sense una diferència més amplia al marcador. Vila, Jandro i Alende van reaccionar malament amb la pilota, atorgant alguns regals a l’Elx que aprofitava per fer encara més por a un atemorit FC Andorra. Leal es veia superat en defensa, tot i donar algun bon suport a l’ofensiva tricolor. Aspectes a remarcar en positiu de la primera part van ser el coratge d’un Benito molt treballador en atac, i Pablo Moreno, que donava molt suport en defensa però sense rebre pilotes a camp contrari.

A la segona part, l’FC Andorra va millorar en el terreny de joc, arribant més a l’àrea contrària, però per la voluntat de l’Elx de frenar el partit. En aquest escenari, Manu Nieto va entrar a la gespa i va aprofitar una desatenció de la defensa valenciana per regalar l’u contra u a Scheidler, que afusellava a San Román al minut 64. Durant els cinc minuts de després, el partit es va convertir en un intercanvi d’ocasions, però tot seguit, l’Elx va tancar als tricolor en el seu propi camp, atacant amb gran ferocitat per les bandes. Els de Sarabia van optar per aferrar-se al punt que els atorgava l’empat, salvant-se durant els últims 20 minuts de les ocasions dels locals gràcies a les grans intervencions de Ratti, que substituïa a un Dani Martin amb molèsties lleus. Tot i així, en una segona jugada de córner que iniciava amb un centre des de la banda esquerra era rematat per Borja Garcés, esquivant a Pastor i marcava el 2-1 final i just pel mal partit tricolor.