PUBLICITAT

Andorra la Vella

La junta electoral anima als partits a millorar el sistema

Xavier López, Meritxell Verdú i Joana Mañas, nomenats nous vocals

Per Joan Jiménez

Xavier López, nou vocal de la junta electoral.
Xavier López, nou vocal de la junta electoral. | LinkedIn/@XavierLopezHorischnik

Avui al matí, Xavier López, recolzat per Concòrdia, Meritxell Verdú i Joana Mañas, suggerides per Demòcrates i Ciutadans Compromesos, han sigut nomenades com a vocals de la junta electoral de cara a les pròximes eleccions comunals del 17D. Després del seu nomenament, el debutant a la junta, López, ha manifestat que «animaria que qualsevol polític a fer qualsevol canvi en aquell procediment o norma que es pugui millorar», afegint que «hi ha alguns petits detalls que es poden millorar». Qüestionat per la premsa sobre l’afer del vot judicial durant les eleccions generals del 2A, on hi han hagut crítiques sobre la forma en què aquests eren salvaguardats, el nou vocal de l’òrgan ha estipulat que «no correspon a la junta emetre aquest tipus de parer o d’opinions o donar alguna instrucció a la justícia, no és competència de la junta. La competència de la junta és, davant d’una problemàtica, donar el parer. És un àrbitre en conflictes davant d’aquestes situacions, així que no ens correspon» a la junta electoral crear de forma directa mesures que impliquin la solució immediata d’aquests inconvenients.

És per aquest motiu que López anima a les formacions polítiques a continuar millorant el procés del sistema electoral i el vot judicial, que aquest últim, considera, a escala personal, que «tenim un procediment molt interessant amb el vot judicial, que ajuda moltes vegades a moltes persones a organitzar-se d’una millor manera (a l’hora de votar)», afegint que «jo no soc partidari d’eliminar-lo. Ara bé, millorar-lo? Sempre. Es pot millorar? És un tema a estudiar que no he analitzat en detall punt per punt de què fer i que no», va declarar López. 

El síndic general, Carles Ensenyat, acompanyat per la subsíndica general, Sandra Codina, ha fet el nomenament de López, Verdú i Mañas. Tots tres formaran part de la junta electoral pels pròxims comicis parroquials que se celebraran el 17 de desembre. L’òrgan electoral serà presidit per Alexandra Terés, com ja ho va fer pels comicis nacionals del 2A amb la mateixa vicepresidència de Xavier Colom. Ensenyat va nomenar als nous membres amb els objectius de vetllar per la bona salut democràtica del país com a àrbitres d’aquesta als comicis.

PUBLICITAT
PUBLICITAT