PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Acord amb Àustria per negociar un Conveni de no doble imposició

La intenció és facilitar l’intercanvi econòmic sense un doble gravamen

Per El Periòdic

La ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, amb el secretari General del Ministeri Federal, Nikolaus Marschik.
La ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, amb el secretari General del Ministeri Federal, Nikolaus Marschik. | Govern d\'Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, es va reunir ahir amb el secretari general del Ministeri Federal per Afers Europeus i Internacional d’Àustria, Nikolaus Marschik, en pro de tractar diverses qüestions d’interés com la negociació d’un Conveni de no doble imposició (CDI). Sota l’objectiu de facilitar la inversió i l’intercanvi econòmic entre els dos països sense que hi hagi un doble gravamen fiscal, Tor i Marschik van posar en valor les excel·lents relacions bilaterals entre ambdós Estats, més enllà de l’entesa econòmica i la cooperació en l’àmbit multilateral. A més, la ministra també va poder informar al secretari General de l’estat actual de les negociacions amb la Unió Europea per a l’assoliment d’un acord d’associació, així com la importància d’Andorra per aconseguir-ho.

Cal destacar que, actualment, el nostre país compta amb un total de 14 Convenis signats per a l’eliminació de la doble imposició i la prevenció de l’evasió i elusió fiscal amb països com Emirats Àrabs Units, Espanya, França, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Portugal, Xipre, San Marino, Hongria, República Txeca, Croàcia, Mònaco i Islàndia. A més, hi ha tres convenis rubricats pendents de signatura amb Països Baixos, Corea del Sud i Bèlgica.

En el marc del desplaçament oficial a Viena, Tor va aprofitar per trobar-se també amb la secretària General de l’OSCE, Helga Maria Schmid, a qui li va reiterar el ferm suport del Principat vers el multilateralisme basat en el diàleg i la cooperació per solucionar conflictes. En aquesta línia, i pel que fa a la guerra d’Ucraïna, la ministra va remarcar la importància del dret internacional a través de la defensa de la integritat territorial i la sobirania del país. Pel que fa a la cooperació entre l’organisme internacional i Andorra, la titular d’Afers Exteriors va recordar els diversos compromisos internacionals del país per continuar lluitant en contra del canvi climàtic i implicar als joves, en aquest aspecte clau per a les futures generacions. 

‘Andorra en una ullada’ arriba a Viena

Tor va assistir ahir a la inauguració de l’exposició itinerant Andorra en una ullada, una mostra fotogràfica organitzada pel Govern que ha arribat ara a Viena, a la galeria de fotografia OstLicht, després d’haver passat per Madrid, Estrasburg i Ginebra. Es preveu que arribi també a París i Lisboa abans de final d’any.

La iniciativa ha estat concebuda en el marc del Programa de Diplomàcia Cultural impulsat pels Ministeris de Cultura i d’Afers Exteriors amb motiu del 30è aniversari de la creació d’aquest últim i de l’ingrés del Principat d’Andorra a l’Organització de les Nacions Unides, el 1993.

Avui es reuneix amb Nacions Unides

La visita a Viena continuarà avui amb una reunió amb la directora executiva de l’Oficina de les Nacions Unides per les drogues i el delicte (UNODC) i directora general de l’Oficina de les Nacions Unides a Viena (UNOV), Ghada Waly. La trobada permetrà fer un balanç de la participació d’Andorra en aquesta Agència tècnica de les Nacions Unides. La ministra aprofitarà per lliurar el document oficial de l’entrada de la Fiscalia a la xarxa GlobE de cooperació internacional per combatre la corrupció.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT