PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Irineu Esteve a Noruega i Carola Vila i Gina del Rio, a Ramsau

L'equip de fons continua amb la pretemporada, però amb el condicionant de la manca de neu que hi ha a les glaceres

Per El Periòdic

Imatge de l'equip femení de fons.
Imatge de l'equip femení de fons. | FAE

La pretemporada per a l’equip de fons continua, però ho fa amb el condicionant de la manca de neu que hi ha a les glaceres. Irineu Esteve va marxar ahir a Noruega, i Carola Vila i Gina del Rio viatjaran a Ramsau (Àustria) del 13 al 23 d’octubre. La situació d’enguany a les glaceres està sent complicada.

Irineu Esteve, a Noruega / Irineu Esteve va viatjar ahir a Noruega per iniciar una nova estada de pretemporada. Així ho va explicar el director de l’equip de fons, Joan Erola, que també va fer un resum d’aquesta pretemporada per part del fondista andorrà: «L’Irineu ha fet una pretemporada treballant molt a casa. El mes passat va fer una concentració a Noruega. Va patir una petita lesió al colze que el va deixar parat un temps. Ara ha estat a Ramsau fent físic, perquè no hi ha neu i al glaciar no es pot esquiar, tot i que va preferir fer el físic allà. Ara marxa a Noruega durant una setmana, i després, com l’equip de dones, hem d’esperar a veure com estan les glaceres per començar a esquiar».

Vila i Del Rio, a Ramsau / De fet, l’equip femení, amb Carola Vila i Gina del Rio, està molt pendent de les possibles precipitacions a Europa perquè, a hores d’ara, no hi ha neu suficient per entrenar en bones condicions. De moment, si bé la previsió era anar a Ramsau aquesta setmana, la decisió s’ha posposat fins al dia 13. L’equip, dirigit per Xabier del Val, es desplaçarà a la glacera austríaca del 13 al 23 d’octubre. Si no fos possible realitzar el treball en neu, es farà igualment en sec per continuar amb la preparació.

Les glaceres, sense neu / I com estan les glaceres? Doncs aquestes estan tenint molts problemes per obrir per la manca de neu generalitzada. Ho va explicar Erola: «Està malament. Nosaltres sempre ens movem en tres glaceres, Val Senales, Ramsau i Passo Stelvio, i Val Senales aquest any ha tancat tot l'any, no obren perquè estan fent obres, Ramsau havien d'obrir el dia 2, però van dir que el 9 perquè no tenen neu, i l'Stelvio, que és el més alt, allà ha nevat una mica, però avui dia no es pot esquiar en bones condicions. Haurem d'esperar, però no som gaire optimistes perquè la méteo dona calor, no dona precipitacions».

Així les coses, la solució passa per insistir en el treball físic: «Suposo que haurem de fer una altra concentració sense neu o tornar al túnel, que no és la idea perquè ja n’hem fet una... suposo que tornarem a fer físic en cas que no puguem esquiar».

La Rabassa acull la 27a edició de la Pujada amb esquís de rodes

El passat diumenge es va disputar la 27a edició de la Pujada amb esquís de rodes a la Rabassa, organitzada pel Nòrdic Esquí Club la Rabassa-Naturlandia, que va comptar amb dues distàncies: nou quilòmetres i 440 metres de desnivell i quatre quilòmetres amb 210 metres de desnivell.

A la cursa de nou quilòmetres, en categoria femenina, en Master 1 es va imposar Marta Folch (CENA), en sènior Carola Vila (NEC La Rabassa), en U20 Gina del Rio (NEC La Rabassa) i en U18 Aina Vinade (PEC).

En la mateixa distància, en categoria masculina, en Master 1 va guanyar Sadurni Betriu (CEFUC), en sènior Irineu Esteve (NEC La Rabassa), en U18 Martí Simon (Cerdanya Nòrdic), en U20 Aniol Borrell (PEC) i en U16 Thomas Pereiro (NEC La Rabassa).

A la carrera de quatre quilòmetres, en nois es van imposar Bernat Melisio (NEC La Rabassa) en U14, Oriol Lorenzo (NEC La Rabassa) en U12 i Pep Melisio (NEC La Rabassa) en U10.

En noies, les guanyadores van ser Emma Ribó (Cerdanya Nòrdic) en U12, en U14 Gisela Sales (CENA), i en U16 Aurem Pagès (NEC La Rabassa).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT