Lluitant fins al final

El MoraBanc Andorra cau meritòriament al Palau Blaugrana amb un molt ajustat 91-87 al marcador

Maric circula la pilota durant un moment del duel.
Maric circula la pilota durant un moment del duel. | ACB Photo

Partit èpic ahir al Palau Blaugrana, on el MoraBanc Andorra va mostrar una gran versió de si mateix contra un FC Barcelona que no està en el millor dels seus moments, però que finalment es va poder imposar al conjunt de Natxo Lezkano gràcies a la superioritat individual. Tot i això, els tricolor van deixar-se la pell sobre el parquet i van lluitar de tu a tu contra els locals, superant-los en diversos instants del partit, tot i la victòria final dels barcelonins.

El MoraBanc va sortir al terreny de joc amb una motivació i una empenta que no s’havia vist fins ara en aquesta temporada, amb un gran estat de forma de cara a l’anella tot i alguna errada. Els tricolor van aconseguir superar un breu avantatge local inicial i van mantenir l’avantatge durant tot el primer quart en una jornada on estaven en estat de gràcia en punteria. Starks, Okoye, Andric i Goudelock feien eixamplar el marcador fins a una diferència de vuit punts a favor al final del primer tram del matx.

Ja al segon quart, els de Lezkano no van abaixar els braços ni l’embranzida, ja que continuaven materialitzant quasi totes les ocasions que tenien a les mans i sorprenien un Barça desorientat sobre el parquet. El MoraBanc semblava tenir un gran dia de gràcia perquè estava en una constant molt positiva on gairebé totes les accions semblaven arribar a bon port, arribant al descans amb un marcador de 37-47, una diferència de 10 punts que feien somiar amb la gesta andorrana al Palau.

Però les converses de vestuari van afavorir al conjunt culer de Roger Grimau, qui va aconseguir despertar als seus jugadors a través de les actuacions d’Hernangómez i Laprovittola, que van començar a retallar distàncies envers els tricolor. Tot i això, els visitants continuaven lluitant com mai sobre el parquet, intentant generar joc amb molt esforç tot i la dificultat afegida de veure com els culers s’anaven posant dins del matx. En un tercer quart d’estira-i-arronsa on els de casa i els tricolor anaven frec a frec per posar-se en avantatge, s’arribava als últims minuts de partit amb un marcador de 64-65 a favor dels del Principat.

Starks i Laprovittola van començar un duel intern de triples, anotant cadascun fins a empatar el resultat temporal del duel en 70 punts. Després que dos Anjos fallés dos tirs lliures que haguessin ajudat molt als tricolor, i perdre un 2+1 contra Jokubaitis, el FC Barcelona aconseguia diferenciar-se per dos punts sobre els de Lezkano. Amb Maric al terreny de joc en substitució del brasiler, els tricolor continuaven donant batalla amb un entonat Okoye que mostrava la seva millor versió fins ara amb la samarreta andorrana. Quan faltaven dos minuts pel xiulet final, Abrines va explotar i va col·locar als blaugrana a sis punts per sobre amb molt poc temps per una remuntada tricolor. Tot i això, els de Lezkano, liderats per Okoye, van intentar fer tot el possible, però Vesely en defensa i Laprovittola en atac tancaven la victòria blaugrana davant d’un heroic MoraBanc que va caure de peu.