PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Detingut per violar una dona amb qui mantenia una relació

La Policia arresta un home no resident de 61 anys amb antecedents a Andorra i altres territoris europeus

Per El Periòdic

Agents del cos de policia.
Agents del cos de policia. | Policia d\'Andorra

La Policia ha detingut un home acusat d'haver violat la dona amb qui mantenia una relació. Segons informen des del cos d'ordre, els fets van tenir lloc el passat divendres a la tarda quan la presumpta víctima va requerir la presència dels agents al seu domicili i es va procedir a activar el codi lila. L'arrestat, no resident de 36 anys i a qui se li imputa un presumpte delicte contra la llibertat sexual, va ser controlat pels efectius policials menys d'una hora després a Andorra la Vella després de l'avís de la dona, ja que, exposen, no era al pis quan va arribar la patrulla.

Els efectius del cos d'ordre també van detenir el divendres al migdia un home, no resident de 61 anys, per un presumpte delicte contra la seguretat en el tràfic jurídic per identificar-se amb un document fals. Malgrat que aquest va ser el motiu de la detenció, manifesten, l'acusat va ser localitzat als voltants d'un centre comercial de la capital per furtar mercaderia després de controlar un altre home a l'interior de l'establiment robant videojocs. Les evidències indiquen que actuaven junts i el dia anterior a la tarda ja havien comès un altre furt per un valor inferior als 600 euros.

La Policia destaca que l'acusat té antecedents per múltiples furts tant a Andorra com en altres territoris europeus sota diferents identitats i nacionalitats. Així doncs, assenyalen que l'home ja constava al sistema policial amb una altra identitat per accions similars els anys 2021 i 2022, motiu pel qual els agents n'estaven molt pendents perquè eren coneixedors que venia al país i s'hi estava un o dos dies expressament per cometre furts. El detingut portava a sobre més de 3.500 euros en efectiu i un estri per treure les alarmes dels productes.

El mateix divendres, els agents van arrestar al Pas de la Casa un home, de 21 anys i no resident, com a presumpte autor d'un delicte contra el patrimoni després de localitzar-lo i controlar-lo per, el dia anterior, haver forçat la barrera de l'aparcament d'un centre comercial d'Andorra la Vella per sortir amb el seu vehicle. El valor dels danys que l'home hauria causat a la barrera superarien els 800 euros. En la mateixa línia, els efectius del cos d'ordre van controlar la matinada de dissabte un altre home, no resident de 32 anys, per forçar i causar danys a la barrera d'un aparcament de la capital per un valor de més de mil euros. Els agents van detenir l'acusat per conduir sota els efectes de l'alcohol amb una taxa d'1,85 grams per litre de sang.

La mateixa matinada de dissabte, un altre conductor, de 26 anys i no resident, va ser arrestat amb un positiu d'alcoholèmia d'1,62. Els agents el van veure circular per l'interior del túnel del Pont Pla en sentit ascendent fent ziga-zagues i, en el moment de voler aturar-lo a la rotonda del túnel dels Dos Valires, el conductor va fer cas omís dels senyals i va accelerar saltant-se el control. Els efectius van iniciar la persecució del vehicle i el van interceptar a la carretera d'Anyós, motiu pel qual també se'l considera com a presumpte autor d'un delicte contra la funció pública.

Finalment, informen que en les darreres hores, dos homes més, de 49 i 52 anys, han estat detinguts per conduir sota els efectes de l'alcohol amb taxes de 2,38 i 0,91 respectivament.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT