PUBLICITAT

Mònica Bonell assegura que el Govern sí que s'ha preocupat per l'FC Andorra

La ministra lamenta les declaracions fetes per Piqué

Per El Periòdic

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell.
La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell. | ANA/L.G.

Les respostes a les declaracions fetes per Gerard Piqué aquesta tarda, on ha explotat contra el Govern i ha amenaçat en marxar del país i canviar el nom de l'FC Andorra després que aquest afirmés que el club tricolor no tornaria a jugar a l'Estadi Nacional, no s'han fet esperar. La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, ha assegurat que des de l'Executiu "lamentem aquest tuit perquè en res respon a com el país ha acollit i ha invertit en el Futbol Club Andorra", ressaltant que aquestes paraules són fruit "d'un moment d'espontaneïtat perquè des del maig del 2023 i fins a la darrera reunió, fa tres setmanes, tots coneixíem les regles del joc".

Així doncs, i segons informa l'ANA, Bonell no dubta en afirmar que tots els actors implicats "eren sabedors que el conveni finalitzava el juny del 2024, moment en el qual havien de buscar una solució". A més, la ministra creu que hagués estat convenient i oportú que, abans de fer qualsevol tipus de declaració, Piqué s'hagués posat en contacte amb el Govern per expressar el seu malestar.

Seguint aquesta línia, la mandatària ha volgut també recordar que l'Executiu encapçalat per Xavier Espot va cedir el Nacional a l'FC Andorra "sense cap cost" perquè poguessin continuar jugant al país, reconeixent, però, que sí que s'han hagut de fer una sèrie d'inversions fetes per l'equip per complir amb els requisits que demana la lliga espanyola a segona divisió, els quals ascendeixen fins a un total de tres milions d'euros.

No és l'únic esforç econòmic que s'ha hagut de fer al llarg d'aquest temps, ja que, tal com indica Bonell, "el Govern ha destinat també una partida d'1.300.000 euros per la temporada passada i una de la mateixa quantia prevista per la vinent". Un total de 700.000 euros per part d'Andorra Turisme i 500.000 de la secretària d'Estat d'Esports i Joventut, el qual demostra que el país "sí que ha invertit en el club i que les paraules del senyor Piqué no s'ajusten a la realitat", ha afirmat la ministra.

Possibilitat de jugar al futur estadi d'Encamp

Qüestionada sobre la possible opció que l'equip tricolor passi a jugar la següent temporada al futur estadi de la Federació Andorra de Futbol a Encamp, Mònica Bonell ha afirmat no tenir constància que s'hagi arribat a un acord amb la FAF: "Les informacions que ens arriben és que no hi ha cap pacte per jugar a l'estadi d'Encamp", afegint, però, que el club sí que es troba en aquests moments treballant un projecte a la Borda Mateu i continuen a l'espera que se'ls presenti "un pla de treball per poder conèixer el camí que seguiran i des del Govern prestar la col·laboració oportuna". 

Finalment, la ministra ha volgut ressaltar les diverses reunions que s'han mantingut amb membres de la junta del club, destacant el fet que pròximament hi havia programada una altra reunió perquè "ens expliquessin el seu projecte i calendari de futur". Tanmateix, Bonell ha declarat que des de l'FC Andorra també se'ls havia fet palès la preocupació de la lliga espanyola per continuar a l'Estadi Nacional, en no complir completament amb la normativa: "Nosaltres esperàvem que ells ens presentessin un pla de treball o un projecte i quina era la seva perspectiva del futur, si és que el que volen que l'equip continuï a casa", ha conclòs.

PUBLICITAT
PUBLICITAT