PUBLICITAT

La iniciativa 'Mou-te per la teva salut' atreu prop de 1.500 participants

4.500 euros han sigut recaptats per a la campanya 'Escolta el teu cor', de l'Institut Andorrà de les Dones

Per El Periòdic

Marxes populars de la campanya 'Mou-te per la teva salut’,amb la participació del secretari d’Estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes.
Marxes populars de la campanya 'Mou-te per la teva salut’,amb la participació del secretari d’Estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes. | SFGA/CEsteve

Prop de 1.500 persones s'han donat cita a les 11.00 hores d'aquest matí en les marxes populars celebrades simultàniament a les set parròquies del país, emmarcades en la 3a Campanya Nacional de promoció de l'activitat física. Impulsada pels ministeris de Salut i de Cultura, Joventut i Esports, així com els diferents comuns, el recorregut de tres quilòmetres ha comptat amb la presència del ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, a Canillo; el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, a Encamp; el secretari d’Estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes, a Andorra la Vella; el secretari d’Estat d’Empresa, Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Saura, a Ordino; el secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, a la Massana; el secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan León, a Sant Julià de Lòria, i el secretari d’Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell, i la secretària d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Mariona Cadena, a Escaldes-Engordany.

L'objectiu central de la campanya ha radicat en el fet de promoure l'activitat física i acostar aquesta a tots els públics, independentment de l'edat o de la condició física de cadascú, ja que totes les activitats han estat inclusives i sense barreres: "La ciutadania ha demostrat que és conscient de la importància de moure'ns per la nostra salut", ha destacat Cabanes, qui ha volgut ressaltar també "la bona afluència i resposta de la ciutadania" tant a les activitats programades durant la setmana com a les marxes populars. A més, el secretari d'Estat ha afegit que "amb la participació de les escoles, els comuns i el mateix Govern, hem passat un missatge molt clar durant aquesta setmana, situant-nos entorn els 2.500 participants".

Tots els assistents han pogut adquirir una samarreta i un obsequi commemoratius, sota una donació de 3 euros. En total, la recaptació amb les inscripcions ha pujat fins els 4.427 euros, una xifra que anirà íntegrament destinada a l'Institut Andorrà de les Dones per l'elaboració d'una campanya de prevenció de les malalties cardiovasculars en les dones, concretament de l'atac de cor, i titulada Escolta el teu cor: "Aquest es presenta de forma diferent en els dos sexes, però generalment es desconeixen els símptomes en el cas de la població femenina", ha declarat Cabanes. 

Una setmana plena d'activitats

El secretari d'Estat ha posat de manifest "el bon funcionament" de les activitats dutes a terme per totes les parròquies entre el 28 de setembre i aquest dissabte, destacant que ha permès arribar a "diferents sectors, tot fomentant la intergeneracionalitat entre la població". Exemple d'això és l'activitat de flamenc terapèutic que es va fer a la Massana, on van participar tant infants com gent gran.  

A més, segons ha indicat, el pròxim pas a dur a terme és "una valoració amb els tècnics de tots els comuns per conèixer com ha funcionat la campanya arreu del país", fent èmfasi en el fet que la iniciativa és "un acte solidari i simbòlic".

PUBLICITAT
PUBLICITAT