PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Carpa per prevenir el consum d’alcohol i altres substàncies

L’organització va explicar que el projecte encara no està enllestit

Per Maria Lozano

Imatge de la roda de premsa de Creu Roja Andorrana, ahir.
Imatge de la roda de premsa de Creu Roja Andorrana, ahir. | M.L

La Creu Roja va informar ahir que s’està creant una nova iniciativa per a grans esdeveniments i festes majors per conscienciar sobre el consum d’alcohol i altres substàncies químiques. Sota el nom de ‘Rolling And’, serà una mena de ‘food track’. Així, es posarà al costat dels punts liles, ja que estan relacionats.

Aquest nou espai, que estarà enllestit en poc més d’un mes, s’habilitarà després que aquest estiu hi hagués 28 intervencions en els cinc actes on va acudir la Creu Roja, on els casos relacionats amb drogues i alcohol van predominar. El director de Creu Roja, Jordi Fernández va explicar que «aquesta experiència ens ha fet confirmar la problemàtica relacionada entre el consum i l’oci». Tot i acceptar que aquests problemes ja existien, Fernández va explicar que «s’ha accentuat encara més després de la pandèmia de la Covid-19».

L’objectiu del nou espai, doncs, és que les persones que consumeixin alcohol ho facin responsablement. Així, estarà al costat dels punts liles i tindrà presència en grans esdeveniments d’oci nocturn, com festes majors.

A més, des de la Creu Roja també tenen previst instal·lar-se a algun local d’oci nocturn.

Aquesta és una de les contribucions per treballar en l’àmbit de la prevenció pel que fa al consum d’alcohol que recull el pla de la salut mental (PISMA). La Creu Roja actualment s’està informant sobre l’assessorament a través d’Energy Control, que és un programa d’intervenció en l’àmbit de recreació de consum de drogues. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT