PUBLICITAT

Andorra la Vella

Sis intervencions del punt lila en les festes majors

Creu Roja destaca la importància d’aquest espai en esdeveniments

Per Maria Lozano

Imatge d’un punt lila.
Imatge d’un punt lila. | Creu Roja Andorrana

Sis noies van ser les intervingudes en el punt lila en les festes majors de l’estiu. Així ho va comunicar ahir el director de la Creu Roja, Jordi Fernández. Així en els cinc actes que van haver-hi, que van ser les festes majors de Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella, Encamp, Escaldes-Engordany i la revetlla de Sant Joan, es va posar la carpa del Punt Lila al costat de la de Socors, les dues de Creu Roja.

La cap d’àrea de Salut Pública de Creu Roja, Lara Kinder, va destacar la importància dels punts liles en esdeveniments d’aquest tipus, emfatitzant que és un espai de seguretat per a noies i per a persones del col·lectiu LGTBIQ+. Així, aquests punts van estar formats per una infermera, un tècnic social i voluntaris, tots ells amb una formació en igualtat.

Des de Creu Roja a més, defensen que aquests punts liles són imprescindibles en esdeveniments nocturns de centenars de persones: «En tot esdeveniment social nocturn hauria de ser-hi, no cal que sigui de Creu Roja», va argumentar Fernández. De fet, va destacar que la subvenció de Govern del retorn dels punts liles és molt important: «Les noies se senten més segures si hi ha el punt lila», va destacar.

L’objectiu d’aquests punts era prevenir situacions d’agressions sexuals i que la gent pugui gaudir amb total seguretat, a més de fer presència per donar visibilitat de què aquesta realitat continua existint. Per això destaquen que el punt a millorar per a l’any vinent és donar difusió als punts liles.

L’aposta de la Creu Roja doncs, és continuar oferint aquest tipus de servei. A més,des de la organització insten als comuns que no han sol·licitat la presència d’aquests dispositius a introduir-los, sempre que siguin punts liles professionals . 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT