PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot i Riba acudeixen a la Comunitat Política Europea

El cap de Govern es va reunir amb San Marino a Granada abans de la cimera

Per El Periòdic

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von Der Leyen, el president d'Espanya, Pedro Sánchez, i el cap de Govern, Xavier Espot, ahir a Granada.
La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von Der Leyen, el president d'Espanya, Pedro Sánchez, i el cap de Govern, Xavier Espot, ahir a Granada. | Govern d\'Andorra

Ahir es va celebrar la tercera cimera de la Comunitat Política Europea a Granada, on el cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat pel secretari d’Estat per a les Relacions amb la Unió Europea, Landry Riba, acudeixen a la cita europea a la ciutat andalusa amb el propòsit de prosseguir el diàleg al més alt nivell amb altres dirigents europeus en matèries com la seguretat, la transició energètica, la crisi climàtica o la digitalització, a més de poder continuar teixint complicitats amb els mandataris de la resta d’estats participant respecte a les negociacions per a l’acord d’associació amb la Unió Europea.

Espot va coincidir amb el president espanyol i amfitrió de la cimera, Pedro Sánchez, i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von Der Leyen, a qui va comunicar l’estat de les negociacions de l’acord d’associació i la necessitat existent en què el tractat final respecti les especificitats andorranes. Així mateix, el cap de Govern d’Andorra va poder trobar-se amb el copríncep, Emmanuel Macron, a més de reunir-se amb alts mandataris de la Unió Europea com Josep Borrell, Roberta Metsola i Charles Michel. D’altra banda, Espot va coincidir també amb alts mandataris de Letònia, Finlàndia, Estònia, Països Baixos, Romania, Espanya, Suïssa, Islàndia, Montenegro, Regne Unit, Luxemburg, Liechtenstein i Mònaco, així com amb el president d’Ucraïna, Volodymir Zelenski, a qui li va traslladar la solidaritat i suport del país envers la guerra contra Rússia.

Durant la taula rodona ‘Multilateralisme, incloent-hi qüestions de seguretat i geoestratègiques’ de la cimera, el cap de Govern va exposar que, tot i que Andorra no compta amb força geoestratègica, el país encarna la força dels principis i dels valors del multilateralisme, que inspiren a les institucions i a la societat del país. Així mateix, Espot va donar ple suport al full de ruta de l’ONU per aconseguir un millor sistema multilateral.

Amb les negociacions de l’acord d’associació al centre de la taula, Espot es va reunir amb el secretari d’Estat per als Afers Exteriors, per a la Cooperació Econòmica Internacional i les Telecomunicacions de San Marino, Luca Beccari, amb la intenció de dialogar sobre l’avançament de les respectives negociacions. Tant el cap de Govern com Beccari van coincidir en aprofitar l’escenari actual per assolir l’acord d’associació, així com acordar continuar treballant coordinadament en el tractat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT