PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Comissió Europea contra el Racisme avalua el Govern

L’ECRI està elaborant el seu cicle de monitoratge dels estats membres

Per El Periòdic

Reunió entre els tècnics del Govern i l’ECRI, ahir.
Reunió entre els tècnics del Govern i l’ECRI, ahir. | Govern d’Andorra

Diferents departaments del Govern, representat per tècnics especialitzats, es va reunir amb la Comissió Europea contra el Racisme i la Intolerància (ECRI) del Consell d’Europa (CoE), ahir. La reunió es va emmarcar en la visita de contacte de la Comissió amb diferents organismes i institucions nacionals amb l’objectiu de poder conèixer de primera mà els avenços i la situació al país en els elements que concerneixen la mateixa ECRI.

Les tres temàtiques principals que es van tractar són la igualtat efectiva i l’accés als drets, el discurs d’odi i la violència motivada per l’odi i la integració i la inclusió. Els tècnics governamentals que van representar a l’Executiu van explicar els principis que persegueix la Llei per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes per garantir la igualtat efectiva i el dret d’accés, entre altres aspectes.

A més, els tècnics van poder explicar a la Comissió el seguiment que estan fent les autoritats andorranes de les recomanacions prioritàries de l’ECRI. Les dues més prioritàries per a les autoritats nacionals són l’aplicació del principi d’inversió de la prova en els casos de discriminació i les formacions als magistrats, batlles, advocats i altres en matèria de racisme, discriminació i disposicions penals relatives al racisme i la intolerància. Totes dues recomanacions han estat plenament implementades.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT