PUBLICITAT

El Govern acorda portar a la Batllia el sobrecost de les accions de CTRASA

  • La quantitat que va calcular l'auditoria com a excés de preu és de 1.140.000 euros
  • L'Executiu garanteix les prestacions per malalties amb tractament car fins que al juny hi hagi el nou reglament
09032011_ctrasa
El Govern, Coalició Reformista i APC mantenen reunions previas al plé de la camara per aclarar postures i plantejar sortides a la situació actual. Foto: JOSE BLANCO
El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, ha anunciat aquest dimecres a la tarda que el Consell de Ministres ha acordat portar a la Batllia el cas del sobrecost de les accions de CTRASA. Bartolomé ha indicat que aquesta decisió s'ha pres després d'enviar una carta a cada una de les empreses concernides on es demanava que es retornés el sobrecost de les accions, i que aquestes hagin respost negativament o hagin exhaurit el termini de rescabalament sense contestar. La quantitat que va calcular l'auditoria encarregada pel Govern com a excés de preu és de 1.140.000 euros i afecta a quatre empreses que van vendre'n.

L'auditoria encarregada el mes de maig passat i que es va fer pública aquest passat mes de gener determina que FEDA va pagar 1.900.000 euros per les accions de CTRASA quan realment tenien un cost de 760.000 euros, i per tant el Govern va reclamar a les quatre empreses implicades el retorn d'1.140.000 euros. Aquest dimecres el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé ha informat que en rebre una resposta negativa per part d'aquestes – algunes mitjançant carta i d'altres sense contestar havent-se exhaurit el termini per a fer el rescabalament – s'ha optat per portar el cas a la Batllia.

Amb aquest pas, el Govern dóna per tancades les reclamacions relacionades amb el sobrecost del forn perquè recorda que el contracte de prestació de serveis amb els socis minoritaris ja s'ha portat a la justícia i que la reducció del 50% del capital social també està a la justícia.

Sobre la reducció del capital social sense modificar el quadre de finançament, el Govern ha recordat que Cespa i Novergie van impugnar judicialment l'aprovació dels comptes i que CTRASA defensa la legalitat d'aquests i de les mesures que s'han acordat per assegurar la viabilitat de la societat. Aquests comptes es van aprovar en una junta general del mes de novembre, amb els vots en contra dels socis minoritaris. La situació resultant d'aquests comptes és que la societat queda amb un fons negatiu de 4,3 milions d'euros, i per evitar que sigui causa de dissolució el Govern indica que vol impulsar un "reequilibri patrimonial".
D'altra banda, el Consell de Ministres ha aprovat una disposició transitòria al Reglament que defineix les prestacions de reemborsament fins al 100% de les tarifes de responsabilitat de la CASS. Segons ha Bartolomé, el Reglament aprovat aquest 1 de març no contempla algunes malalties que fins ara sí que rebien una prestació del 100% i que pel cost dels medicaments o perquè requereixen d'un tractament llarg s'hauran de definir en un nou reglament que s'està elaborant i que hauria d'estar aprovat al mes de juny. És per aquest motiu que la disposició transitòria estableix que totes aquelles prestacions del 100% que eren efectives ho continuïn sent fins al 30 de juny.

El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, ha informat que el Ministeri de Salut calcula que les persones que queden excloses de rebre la subvenció amb el Reglament aprovat l'1 de març són una minoria. Tot i així s'ha cregut oportú aplicar aquesta disposició transitòria perquè aquestes no quedin sense percebre la quantitat que els pertoca.

El reglament que ha de contemplar les malalties amb un tractament especialment costós està ja molt avançat, segons Bartolomé, i s'espera que estigui disponible a principis del mes de juny. En el text es contemplen aquelles malalties que requereixen l'ús de medicaments molt cars i aquelles que exigeixen seguir un tractament llarg i que, per tant, també suposen un cost elevat.

725.000 euros de crèdit que entren en vigor
El Consell de Ministresha aprovat l'entrada en vigor de crèdits per un valor de 725.000 euros. D'aquests, 350.000 aniran destinats als vehicles del COEX per a la conservació de les carreteres i la viabilitat hivernal, 156.000 als treballs de refecció de la coberta de l'escola Sagrada Família d'Escaldes-Engordany i 158.000 a les obres de millora del refugi del Comapedrosa

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT