PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Teràpia a través de la fotografia per ajudar a l’autoestima

L’aportació del fotògraf en el Saló de la Gent Gran d’Escaldes-Engordany

Per Sònia Lecha

L’estand del fotògraf Jean Luc Herbert al Saló de la Gent Gran.
L’estand del fotògraf Jean Luc Herbert al Saló de la Gent Gran. | J.L.H.

El fotògraf Jean Luc Herbert és un dels participants que està al 12è Salo de la Gent Gran a Escaldes-Engordany i té l’estand del seu estudi de fotografia ‘Jean Luc Herbert Studio Andorra’. Herbert és fotògraf, però també terapeuta i quan ell ho creu necessari utilitza la seva caixa d’eines per ajudar a la persona que es trobava davant de la càmera. La finalitat de la seva feina és donar sentit a la vida i augmentar l’autoestima de la gent gran a través de la fotografia. 

L’eina que utilitza la va desenvolupar a França, però en un altre context, ja que era dins de la presó amb criminals. En aquest cas, «ho feia per ajudar a trobar el seu lloc a la societat com un acte de rehabilitació», va explicar el fotògraf al PERIÒDIC. 

En el cas de la gent gran aquesta eina ajuda al fet que «ells tornin a trobar l’autoestima i que es puguin veure sempre guapos», va detallar Herbert. Ell defineix el seu espai com «una consulta on en un moment determinat arriba la idea de la fotografia». Aquesta no deixa de ser una mirada que reflecteix la pròpia. 

Per l’edició d’enguany al Saló de la Gent Gran, el fotògraf proposa parlar de la seva feina, però «sobretot que la gent gran que passi per aquí tingui un record d’aquest esdeveniment, el qual torna després de la pandèmia». El retrat que ofereix Herbert és amb un reglatge específic i després ell imprimeix una còpia de la fotografia que cadascú es pot emportar a casa seva. 
Per aquells que s’hi vulguin passar, el Saló està a la Sala del Prat del Roure i estaran fins a les 12.00 hores.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT