PUBLICITAT

Millores en la seguretat a la xarxa de carreteres

El Consell de Ministres ha aprovat dues noves licitacions durant la sessió d'avui

Per Alex Montero

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramadera, i portaveu del Govern, Guillem Casal, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.
El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramadera, i portaveu del Govern, Guillem Casal, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. | SFGA/JAViladot

El Consell de Ministres ha donar avui també per aprovada la licitació dels treballs de col·locació de dues línies de barreres dinàmiques a la CG-2 al seu pas per Canillo. La primera d’aquestes comptarà amb 87 metres lineals i sis metres d’altura, mentre que la segona tindrà una longitud de 65 metres i una altura d’uns altres vuit. L’objectiu d’aquesta nova mesura és disminuir el risc dels usuaris de la via davant la possible caiguda de blocs rocosos provinents dels vessants. Per altra banda, el Govern ha licitat els treballs d’arranjament del mur de sosteniment de la mateixa carretera just a la sortida del Pas de la Casa, sota una previsió de millora de 470 metres lineals. La forma de licitació d’aquestes obres es farà a través d’un concurs nacional amb procediment obert i modalitat de contractació ordinària, amb un termini fins el pròxim 23 de novembre. 

La xarxa de calor de FEDA acull dues noves escoles

L’Escola Andorrana i Espanyola de primera ensenyança, situades a l’edifici escolar de Fiter i Rossell d’Escaldes-Engordany, s’afegiran també a la xarxa de calor i fred de FEDA Ecoterm. És el segon centre que utilitzarà aquest tipus d’energia més sostenible, després del Lycée Comte de Foix d’Andorra la Vella. L’adjudicació definitiva dels treballs es farà de forma urgent, amb l’objectiu que el servei pugui estar disponible a partir de l’hivern. Les obres s’iniciaran durant aquest mes d’octubre per poder donar així servei el mes de novembre. 

Solucionat el problema del transport escolar

La problemàtica al voltant de les dues línies de transport escolar que no prestaven servei als alumnes de primària de les escoles Mare Janer i Sant Ermengol es dona ja per finalitzada amb la recessió del contracte d’Autobusos 2011 i la retirada de la concessió de les dues línies, passant a ser Interurbana Andorra SA l’encarregada d’executar-les a partir d’ara. A més, l’Executiu està treballant també per solucionar l’altra problemàtica que afecta alguns alumnes que pugen al bus a Sant Julià de Lòria i arriben al Mare Janer uns minuts abans de l’obertura de portes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT