PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Comissió Europea Contra el Racisme avalua al Consell General

La visita de l’ECRI se centra en àmbits com la igualtat efectiva o el discurs d’odi

Per El Periòdic

El secretari executiu de l’ECRI, Johan Friestedt.
El secretari executiu de l’ECRI, Johan Friestedt. | Consell General

Representants de diverses comissions legislatives del Consell General es van reunir ahir amb una delegació de la Comissió Europea contra el Racisme i la Intolerància (ECRI) per dur a terme el cinquè cicle de monitoratge per avaluar el seguiment per part de les autoritats de les recomanacions fetes per l’organisme internacional. Aquesta avaluació se centra en la igualtat efectiva, el discurs d’odi i la violència associada a aquesta tipologia de discursos, així com en la integració i la inclusió.

A la reunió hi van acudir Noemí Amador i Salomó Benchlluch, presidenta i vicepresident de la Comissió Legislativa d’Afers Socials i Igualtat; Susanna Vela i Marc Magallon, presidenta i vicepresident de la Comissió Legislativa d’Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports; Jordi Casadevall i Gemma Riba, president i vicepresidenta de la Comissió Legislativa de Política Territorial, Urbanisme i Medi Ambient; i Sílvia Riva, vicepresidenta de la Comissió Legislativa de Justícia, Interior i Afers Institucionals.

A més, abans d’aquesta reunió, la delegació va ser rebuda pels síndics generals, Carles Ensenyat i Sandra Codina, els quals van mostrar a la comissió el nou hemicicle del Consell General per explicar en aquesta la distribució actual de l’arc parlamentari.

La delegació de la Comissió Europea Contra el Racisme i la Intolerància (ECRI) la formen Patrice Davost, membre per part de Mònaco, Kristina Pardalos, membre per part de San Marino, Johan Friestedt, secretari executiu de l’ECRI, i Sophie Kurt, membre del secretariat. D’aquesta forma, la delegació continuarà produint tasques d’avaluació al Principat per tal d’analitzar l’aplicació de les recomanacions de l’organisme. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT