PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Inaugurades les millores de la línia de busos la Seu-Andorra

S'han triplicat les freqüències de dilluns a dissabte i s'han millorat les de diumenge

Per Maria Lozano

Un dels busos que a partir d'aquest dimecres cobrirà la línia entre Andorra i La Seu d'Urgell.
Un dels busos que a partir d'aquest dimecres cobrirà la línia entre Andorra i La Seu d'Urgell. | ANA/ M.F

Avui s'han inaugurat les millores de la línia de busos de la Seu-Andorra amb més horaris i serveis exprés entre les dues estacions. La nova autorització permet que les freqüències es tripliquin de dilluns a dissabte, arribant a 30 viatges per dia a diferència dels 14 que s'oferien abans.

Així, el servei entre Andorra i La Seu d'Urgell tindrà un bus cada 30 minuts, i se sumarà l'amplitud els diumenges i festius. L'anada cap a la Seu s'iniciarà cada dia a les 07.00 hores i finalitzarà cada a les 21.30 hores, excepte els diumenges i festius que sortiran de Caldea a les 21.15 hores. El servei de La Seu d'Urgell cap a Andorra començarà a les 06.30 hores i l'últim serà a les 23.45 hores.

Pel que fa a la tarifa, s'implementa una rebaixa del 6% dels usuaris que tenen abonaments habituals, es crea un trimestral per a estudiants i s'apliquen descomptes per a famílies nombroses, monoparentals, per la tercera edat i pels que estiguin associats a l'Associació Andorrana contra el Càncer.

El secretari d’estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, ha argumentat en l’acte inaugural de la línia que «la línia que connecta amb la Seu és estratègica per a Andorra i per aquest motiu l’hem volgut potenciar, rebaixant el cost reduint el preu del bitllet amb nous abonaments, a més d’impulsar una major freqüència», explicava, afegint que «aquesta línia la fan servir molts estudiants i fronterers dia a dia». Així, el secretari d’estat ha destacat que l’objectiu de la línia és poder doblar la xifra actual d’usuaris amb què compta i reduir les persones que fan servir el transport privat per així disminuir els gasos d’efecte hivernacle. Forné també ha volgut destacar que ara «els busos a més estaran adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i tindran altres serveis complementaris com poden ser el wifi a l’interior i la inclusió de mascotes».

Per la seva part, el conseller general d’Hife, Josep Maria Chavarria ha explicat que les expectatives quant a l’increment d’usuaris que el nou serveix pugui comportar són a llarg termini. Ha reconegut que és un mercat nou ple d’oportunitats, però «que quan es fan ofertes com aquesta poden consolidar-se al cap d’un any». Tot i així, s'ha mostrat convençut que l’aposta funcionarà, perquè per tenir una línia regular cal «vehicles competents, tenir freqüències i el preu, i en aquest sentit tenim les tres coses», ha destacat.

Chavarria a més, va informar que la inversió que ha fet la companyia és de 600.000 euros, i ha destacat que «fins que el servei estigui consolidat pretenem anar incrementant els usuaris diàriament, i volem donar el màxim de possibilitats, la major oferta possible».

És per això que a la línia regular que hi havia — des de l’estació de la capital de l’Alt Urgell fins a Caldea—, ara a més s’ha creat el servei exprés, que va de l’estació d’autobusos de La Seu d’Urgell fins a la Nacional d’Andorra amb només 20 minuts. Així, Hife aprofitarà el trajecte de Lleida per a Andorra, per agafar viatgers a la Seu i portar-los fins a la capital del Principat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT