PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Bartumeu i Martí seran els observadors a les negociacions amb la Unió Europea

Els dos antics caps de Govern han estat escollits per iniciar el procés d'acostament amb Europa

Per El Periòdic

Reunió del pacte d'Estat per la Unió Europea d'aquest matí.
Reunió del pacte d'Estat per la Unió Europea d'aquest matí. | Govern d’Andorra

Els antics caps de Govern, Jaume Bartumeu i Antoni Martí, han estat nomenats observadors per a les negociacions amb la Unió Europea per a l'acord d'associació després d'una reunió extraordinària que s'ha celebrat aquest matí entre les formacions polítiques que integren el pacte d'Estat sobre aquesta qüestió. Els dos nous observadors han estat nomenats per simbolitzar "unitat institucional" respecte a l'acord, ja que sota els seus mandats es va iniciar el procés d'aproximació amb la UE. Bartumeu i Martí s'incorporaran a la delegació negociadora de Landry Riba per a la pròxima ronda de negociacions dels propers 10 i 11 d'octubre.

Així mateix, la reunió també va servir per acordar la signatura del pacte d'Estat el pròxim dijous 12 d'octubre a les 16.00 hores a la sala d'exposicions del Govern al Parc Central d'Andorra la Vella.

Finalment, durant la reunió s'ha comunicat la incorporació de Jordi Olivé com a responsable de relacions institucionals a la secretaria d'Estat per a les relacions amb la Unió Europea.

Jaume Bartumeu ha fet públic en diverses ocasions que es considera partidari de l’aproximació cap a Europa, tot i mantenir certes crítiques respecte a la delegació negociadora i a com s’estan desenvolupant les negociacions. D’altra banda, Antoni Martí va manifestar en aquest mitjà la necessitat de transmetre a la ciutadania els avantatges i les renúncies que es podrien produir amb l’acord. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT