PUBLICITAT

Andorra La Vella

SDP llança una proposta per fer un pacte d’Estat per l’habitatge

El partit considera que les propostes de DA van ser un «autèntic fracàs»

Per Sònia Lecha

Cristina Montolio, consellera del Comú d’Ordino, Josep Roig, president d’SDP, i Marc Nogués, membre de l’executiva.
Cristina Montolio, consellera del Comú d’Ordino, Josep Roig, president d’SDP, i Marc Nogués, membre de l’executiva. | S.L.

El president d’SDP, Josep Roig, acompanyat de la consellera del Comú d’Ordino, Cristina Montolio, i el membre de l’executiva, Marc Nogués, ha fet aquesta tarda una roda de premsa a la seu del partit per explicar la proposta d’un pacte d’Estat amb la finalitat d’intentar posar solució a aquest tema que tant preocupa a gran part de la població.

Roig ha començat l’acte introduint la següent pregunta: «Què passa quan un 67,3% de la població mostra la seva preocupació pel preu de l’habitatge?». Responent a això, el president d’SDP ha comentat que «ens hauríem de qüestionar per què més de la meitat de la població viu una situació que s’assembla més a una condemna que no pas a una vida digna». La resposta segons Roig és clara, «hi ha un autèntic fracàs amb les propostes per part de DA pel que fa a l’habitatge». 

Els quatre grans compromisos que planteja SDP per a aquest pacte d’Estat els ha presentat Nogués. El primer consisteix a regular el preu del lloguer establint un índex de preus de referència. En aquest índex s’hauria de determinar que les renovacions de contractes no haurien de ser superiors al 15% de la renda anterior. En segon lloc, seria més aviat per fer a llarg termini, però aquest radica en tenir un parc d’habitatges de lloguer a preu assequible, amb l’objectiu de fer front a l’escassetat actual. El tercer compromís d’aquest pacte d’Estat consisteix a flexibilitzar l’accés amb els ajuts al lloguer, és a dir, impulsar una política d’ajuts d’aquells pisos que estan fora de la llei. Finalment, l’últim punt és adoptar les mesures per poder frenar el creixement desmesurat que està havent-hi al país. 

Relacionat amb aquest últim punt, Montolio ha comentat que a Ordino s’està duent a terme un estudi urbanístic perquè «teníem un creixement urbanístic desmesurat». «Això reporta que podríem deixar a la població amb un 16% del que ara tenim», va sentenciar Montolio. 

ELECCIONS COMUNALS/ Durant la ronda de preguntes se'ls ha qüestionat sobre les llistes de les diferents parròquies per a les pròximes eleccions del 17 de desembre. El partit no va donar gaire informació al respecte, però van concretar que han creat una sèrie d’espais comuns per poder debatre amb el PS i que la relació amb Sant Julià de Lòria és bona.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT