PUBLICITAT

Andorra la Vella

108 alumnes de l’UdA s’han graduat en la promoció 2022-2023

El curs acadèmic d’enguany arrenca amb 650 nous alumnes a la universitat

Per Maria Lozano

El cap de Govern, Xavier Espot, i el rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau, en l’acte d’inauguració del curs escolar.
El cap de Govern, Xavier Espot, i el rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau, en l’acte d’inauguració del curs escolar. | M. F.

La Universitat d’Andorra (UdA) va inaugurar ahir la 35ena edició del curs acadèmic 2023-2024, en un acte celebrat al Centre de Congressos d’Andorra la Vella i presidit pel cap de Govern, Xavier Espot, juntament amb el rector de la universitat, Miquel Nicolau. Durant la inauguració del curs es va felicitar als 108 graduats de la promoció 2022-2023,  i es va donar la benvinguda als nous estudiants que s’incorporen a la Universitart d’Andorra. 
 Així, el curs arrenca amb 650 estudiants, el que representa «una xifra similar a la de l’any passat», consolidant així l’augment d’estudiants en els últims anys, va explicar el rector. 
Nicolau va destacar a més,el nou màster en analítica de dades, amb la qual cosa «gairebé s’ofereix tots els màsters de continuació de les titulacions» que fa l’UdA, i l’oferta es completarà l’any que ve amb el de salut. D’aquest màster «es negociarà el pressupost per poder oferir a partir del mes de setembre de l’any que ve», explicava el rector, afegint que «és un pas que ens faltava» perquè «molts estudiants en acabar el batxèlor els perdíem perquè se n’anaven a fer un màster i tampoc els podíem recuperar després pel doctorat». 
La lliçó inaugural va anar a càrrec de la doctora en informàtica Ana Freire, experta en intel·ligència artificial, recuperació d’informació i anàlisi dels mitjans socials. Sota el títol d’‘El costat bo de la Intel·ligència Artificial, Freire va abordar l’ús d’aquesta per tractar trastorns de salut mental.Va destacar que ja fa 60 anys que es parla d’intel·ligència artificial i és important utilitzar-la amb bon ús, destacant especialment el del camp de la salut. 
El cap de Govern, Xavier Espot, va agrair la feina feta a Nicolau, que ahir va oferir el seu darrer parlament al capdavant de la institució, ja que properament es convocaran eleccions per triar el relleu de l’actual rector, que deixarà la Universitat. 
Cal destacar que a l’acte també hivan assistir els ministres de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, i la de Salut, Helena Mas. Aquests es van encarregar de lliurar, juntament amb el rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau, els diplomes als 108 graduats de la darrera promoció. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT