PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

20 andorrans han gaudit d’una beca Fulbright per estudiar als Estats Units

Hi ha hagut 96 estatunidencs que han format part del programa d’assistent de llengua anglesa

Per El Periòdic

El comitè bilateral Fulbright Andorra durant la reunió anual.
El comitè bilateral Fulbright Andorra durant la reunió anual. | Govern d’Andorra

Una vintena de joves andorrans han pogut gaudir de la Beca Fulbright per estudiar un màster o un doctorat als Estats Units i 96 estatunidencs han participat en el programa d’assistents de llengua anglesa al sistema educatiu andorrà. Aquests són alguns dels resultats que va repassar el comitè bilateral Fulbright Andorra durant la reunió anual celebrada ahir dimarts de manera telemàtica. La trobada va estar encapçalada pels dos copresidents del comitè; la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor; i la cònsol general dels EUA a Barcelona, Mary Kate Stana; així com pel secretari d’Estat d’Educació i Universitats i director del Programa Fulbright Andorra, Joan Anton Bardina.

A la reunió es van valorar les bones relacions existents entre els Estats Units d’Amèrica i Andorra, i es van repassar els diferents programes associats a aquest conveni, així com altres programes educatius amb els EUA. El novembre del 2020, els governs d’Andorra i dels Estats Units d’Amèrica van signar el Protocol d’entesa per fomentar els intercanvis educatius, culturals i formatius entre els joves.

Actualment, el comitè bilateral Fulbright Andorra té una oferta dividida en dos grans focus. El primer engloba, d’una banda, les Beques Fulbright per a ciutadans andorrans per cobrir les despeses d’estada, matrícula i altres costos addicionals, durant els estudis de màster o doctorat als Estats Units; i, d’altra banda, el programa Susi Summer, adreçat als docents de segona ensenyança, formació professional, batxillerat i tècnics del ministeri, perquè facin una formació intensiva de sis setmanes durant l’estiu al país nord-americà.

El segon focus és el programa anual que s’ofereix a cinc ciutadans estatunidencs perquè vinguin al Principat com a assistents de conversa de llengua anglesa al sistema educatiu andorrà, durant el curs acadèmic, per impartir classes d’anglès i de cultura americana.
En aquest sentit, la part andorrana ha informat sobre el progrés dels estudiants que actualment gaudeixen de les beques, els candidats de la darrera convocatòria i dels assistents de conversa que han iniciat l’estada durant el curs escolar 2023-2024 en diferents centres del sistema educatiu andorrà. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT