PUBLICITAT

Andorra la Vella

Obert al públic el nomenament del Raonador del Ciutadà

Es cobriran les dues places de l’APDA el pròxim 17 d’octubre

Per Maria Lozano

Imatge de Sandra Codina en la roda de premsa, ahir.
Imatge de Sandra Codina en la roda de premsa, ahir. | M.L.

El procediment del nomenament del Raonador del Ciutadà serà obert al públic, segons va informar ahir en la roda de premsa després de la Junta de presidents la Subsíndica General, Sandra Codina. Així, ahir la Junta va validar el procés pel qual el nomenament s’obre a tota la ciutadania, després que la Comissió de Venècia ho aconsellés. El Consell General, doncs, farà un avís públic per a la recerca de candidats, i l’avaluació de les persones que vulguin ser Raonador les farà la Comissió Legislativa. Codina va destacar a més, que «tot i que per aquest nomenament no és possible, es modificarà la llei del Raonador del Ciutadà».

Per altra banda, Codina va explicar que el 17 d’octubre es cobriran les dues places disponibles d’inspectors de l’Agència de Protecció de Dades, destacant que «en principi buscàvem una persona, però la baixa d’una de les inspectores ha fet que en el mateix procés busquéssim a dues persones».

Per altra banda, la delegació andorrana a l’OSCE-PA va rebre el vistiplau de la Junta de Presidents per tramitar la petició al secretariat d’aquest organisme perquè Andorra aculi la sessió de tardor de l’OSCE-PA 2026.

Finalment, cal destacar que una delegació del GRECO visitarà Andorra del 20 al 25 de novembre per avaluar tasques. Durant el procés, els representants del GRECO realitzaran una reunió conjunta amb tots els grups Parlamentaris. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT