PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vergés supera la lesió i es prepara per tornar a competir

La nedadora es marca l’objectiu de tornar al punt de forma i rendiment d’abans

Per El Periòdic

Imatge de Tresa Vergés.
Imatge de Tresa Vergés. | FAN

«La temporada vinent, lluitaré per estar a un gran nivell que em permeti gaudir de més oportunitats per participar en competicions internacionals». Així es va expressar Tresa Vergés, tot just després d’acabar el campionat del seu debut com a internacional: el 16è Festival Olímpic de la Joventut Europea d’estiu (FOJE), celebrat del 24 al 30 de juliol de l’any 2022 a Banská Bystrica, Eslovàquia.

Malauradament, Vergés, que tenia 15 anys en aquell moment, va acabar la competició i la temporada, lesionada: «Faltaven pocs dies per al final del torneig quan vaig notar molèsties a l’espatlla esquerra durant una de les proves».

Un cop tancada la temporada 2021/22, aquelles molèsties no van afectar el dia a dia de la nedadora fins a l’inici del següent curs quan, més de dos mesos després, torna a patir-les amb l’increment progressiu de l’esforç físic, però aquesta vegada d’una manera que li impedia rendir durant la pràctica esportiva.

Diagnosticada la lesió, la direcció tècnica de la FAN va modificar les dinàmiques del seu entrenament per afavorir la recuperació amb tècniques no invasives que combinaven les rutines amb fisioteràpia, períodes de repòs i gestió de l’esforç.

Passats set mesos sense millora, esgotades les vies no invasives i vista la passió de Vergés per torna a nedar, el consens mèdic-familiar va decidir fer una intervenció quirúrgica per corregir la inestabilitat que produïa el dolor. Després de la intervenció, la internacional va tornar a nedar sense mal i està decidida a retrobar-se amb la competició, per això, ja s’entrena i prepara l’inici de la temporada 2023/24.

«Superat tot això, el meu primer objectiu és tornar al punt de forma i rendiment que tenia abans de la lesió, per després continuar entrenant i ser elegible per als Jocs dels Petits Estats d’Europa, Andorra 2025», va explicar la jove promesa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT