PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Verdú, en el millor moment possible abans del debut de la Copa del Món

L’esquiador andorrà ultimarà detalls amb estada a Saas Fee, del 7 al 12 d’octubre, i Pitztal, del 20 al 25

Per El Periòdic

Verdú durant la pretemporada.
Verdú durant la pretemporada. | FAE

L’estada a Nova Zelanda ja és passat per a l’equip de Joan Verdú, però la seva intensitat i qualitat ha servit per situar a l’esquiador en el millor moment possible abans del debut de la Copa del Món a Sölden, el pròxim 29 d’octubre. Van ser cinc setmanes de feina que ara valoren tant Verdú com el seu entrenador, Juan Lago.

L’esquiador va considerar que han estat «cinc setmanes amb molta qualitat d’entrenament». «Hem tingut condicions boníssimes, hem fet una progressió en tres estacions diferents, de menys dificultat a més. Com que no esquio molt durant l’estiu a glaceres, realment fem tota la feina a Nova Zelanda, i és per aquest motiu que fem un bloc de progressió de menys a més, on cada cop em sento més còmode, per acabar amb un bloc de màxima intensitat i a una pista molt llarga i difícil», va valorar.

L’estada ha estat encara més positiva pel nivell de competitivitat que també s’ha trobat l’equip, amb combinats com el de Noruega de Copa del Món: «Hem tingut condicions molt bones de neu, i a més el fet de poder entrenar amb els noruecs, amb corredors tan bons i compartint el dia a dia amb ells, per mi és una cosa superimportant», va remarcar l’andorrà.

El període a l’hemisferi sud esdevé clau per tota la temporada. «És una estada primordial», va assegurar Verdú. «Hem centrat la nostra pretemporada en aquestes cinc setmanes. Hem fet moltíssim volum, hem fet totes les bases del treball que en anterioritat fèiem dividit en diferents estades. Ho hem concentrat tot en aquestes cinc setmanes, ja ho vam fer així la temporada passada i per mi va ser supercòmode, li vam treure molt profit», va afegir.

Ara queden dues estades més abans de Sölden: Saas Fee, del 7 al 12 d’octubre, i Pitztal, del 20 al 25, molt més curtes, per als «últims detalls», va afirmar l’esquiador. «Ara estem fent una setmana de preparació física aquí a casa i després marxem a Saas Fee una setmana, i més endavant a Pitztal, estació que està al costat de Sölden, per fer ja els últims preparatius», va concretar.

«La valoració és molt positiva perquè hem fet un gran treball», va comentar pel que fa als aspectes més tècnics l’entrenador Juan Lago, que va afegir que han pogut «fer un treball molt complet i el Joan està molt motivat i crec que està molt preparat per començar la temporada, i estic molt content».

«Hem fet també una progressió en l’aspecte físic», va afegit el tècnic espanyol, que va considerar que el corredor està «molt ben preparat». «Tècnicament hem treballat algunes coses que tenim pendents. Estem avançant molt de l’any passat a aquest any i crec que per Sölden està molt preparat», va concloure.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT