PUBLICITAT

Andorra disposa d'1,3 agents per cada mil habitants

  • El cos va efectuar 2.266 intervencions al 2010, el 33% per serveis d'ambulància
C. G.
ANDORRA LA VELLA

El Principat compta actualment amb un rati d'1,3 agents Bombers per cada 1.000 habitants. Una xifra que s'eleva fins a l'1,5 si es tenen en compte també altres integrants del cos com Direcció o operadors tècnics. La xifra és suficient en termes de seguretat i de disponibilitat per a efectuar qualsevol tipus d'intervenció, segons va manifestar Recasens.

Aprofitant l'efemèride, el cos de Bombers va presentar ahir el balanç d'actuacions durant l'any 2010, que comptant tota la tipologia d'intervencions, van sumar un total de 2.266, un 22% més que durant l'any 2009. D'aquestes, la gran majoria (42%) van ser per assistències tècniques (des d'obertura de portes a intervencions per inundacions), seguides d'un 33% de sortides amb ambulànciA, un 14% accions de salvament i un 10% per incendis. Aquesta darrera xifra és un 16% inferior a la de l'any anterior.

Andorra la Vella és la parròquia que va concentrar gran part de les intervencions que efectuen els agents del cos, agrupant el 25% del total. Però destaca paral·lelament la parròquia d'Encamp pel que fa al servei d'ambulàncies, amb 258, una xifra molt superior a la de la resta de parròquies, motivada en part per l'activitat a les pistes d'esquí.

Amb tot, els Bombers realitzen una mitjana diària de sis intervencions, una dada que augmenta durant els mesos d'estiu i durant la temporada d'esquí. Per exemplificar-ho, al maig els Bombers van realitzar 110 sortides, mentre que dos mesos després en van realitzar 262.

187 actuacions a accidents de trànsit / La memòria del 2010 informa també del nombre d'intervencions en accidents de trànsit, que van ser 187, així com del nombre de rescats a persones que no podien continuar la seva ruta. Els Bombers van realitzar 99 accions d'aquesta tipologia. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT