PUBLICITAT

Andorra la Vella

Demòcrates té pocs noms clars per a les llistes de les eleccions comunals

Per al moment, la candidatura d’Andorra la Vella és l’única que ha trascendit

Per Alex Montero

El secretari General de Demòcrates, Vicenç Mateu, durant la trobada d'avui.
El secretari General de Demòcrates, Vicenç Mateu, durant la trobada d'avui. | Demòcrates

La seu de Demòcrates ha rebut avui al vespre al Comitè Executiu del partit, sent la primera trobada amb els nous càrrrec que el conformen després d’haver estat escollits al Congrés Ordinari del passat 13 de setembre. Una reunió liderada pel cap de Govern, Xavier Espot, i on s'han tractat temes com les negociacions per a l’acord d’associació amb la Unió Europea o la sostenibilitat de les pensions de les CASS, però marcada especialment per les eleccions comunals del 17 de desembre. 

Segons ha declarat el secretari General del partit, Vicenç Mateu, «la candidatura d’Andorra la Vella és l’única consolidada, pel que fa a la resta de parròquies encara no hi ha res tancat». Així doncs, els comitès parroquials es troben ara mateix «treballant en la configuració de les llistes electorals», sota la ferma voluntat d’estar presents a tot arreu: «Des de fa anys, DA ocupa la centralitat política del país i cal conjugar l’autonomia de cada Comitè atenent les particularitats de cada parròquia, amb un tronc comú que preserveri l’ideari del partit», ha indicat Mateu. Una voluntat que, tal com ell mateix ha afirmat, pot ser en solitari o «amb projectes que sumin», sempre amb l’objectiu «d’atendre les demandes de la ciutadania de cada parròquia i ser sensibles als seus problemes».

Incertesa i noms que es descarten

Durant la seva intervenció, i qüestionat per la seva possible candidatura per a la llista demòcrata d’Escaldes-Engordany, Mateu ha sigut molt clar en les seves paraules: «Ara mateix no em plantejo ser el candidat a les eleccions a Escaldes», afegint que «tinc una feina fins al final de legislatura com a diplomàtic a Madrid i compliré fins al final». A més, el també exsíndic general ha tret ferro al fet d’haver-se de desplaçar des de la capital espanyola fins a Andorra per formar part de les reunions del Comitè Executiu, ja que, tal com va remarcar «em vaig comprometre amb el partit i soc conscient que fins a les eleccions es pot demanar una mica més de presència cap a la meva part». 

Així doncs, i a banda de la confirmació fa dies de la candidatura de David Astrié i Miquel Canturri per a les llistes de la capital, Vicenç Mateu només ha mencionat que Jordi Alcobé «seria un bon candidat per Canillo» i que la coalició amb Unió Laurediana a Sant Julià de Lòria «no està del tot clara», un fet que sí que es podria donar a La Massana amb Ciutadans Compromesos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT