PUBLICITAT

Reforma de la climatització de la unitat de neonatologia

El nou aparell forma part del pla de renovació de maquinària del SAAS

Per El Periòdic

Imatge actual de la instal·lació d’una bastida a l’exterior de l’hospital.
Imatge actual de la instal·lació d’una bastida a l’exterior de l’hospital. | SAAS

S’inicia el procés de reforma de la climatització de la unitat de neonatologia de la planta maternoinfantil de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Així ho ha afirmat avui el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), declarant que el climatitzador actual serà desmuntat per ser substituït per un de nou.

A causa de la dimensió del nou aparell i dels treballs que això comportarà, aquest haurà de ser introduït per la façana de l’edifici, portant com a conseqüència algunes afectacions a l’exterior de l’entitat hospitalària. Per al moment, s’ha començat amb la instal·lació d’una bastida a l’exterior de l’hospital, deixant pas, però, pels vianants i per a l’accés a la plaça i cafeteria.

Des del SAAS han informat que actualment s’està desmuntant el climatitzador existent, a la vegada que habilitant una connexió temporal a un d’auxiliar. La previsió és que el nou aparell pugui ser instal·lat a mitjans d’octubre i per fer-ho s’emplaçarà un camió-grua a la vorera situada a la Clínica Verge del Meritxell. Durant el procés de càrrega sí que s’interromprà temporalment el pas de vehicles i persones, amb previsió de durabilitat de només un matí. Tanmateix, i segons han indicat des de l’entitat, es vetllarà per produir «les menys molèsties possibles als usuaris i usuàries», tot i que es podran generar «alguns sorolls i vibracions» mentre durin els treballs.

Pla de renovació de maquinària

La instal·lació d’aquest nou climatitzador respon al pla de renovació de maquinària del SAAS, iniciat l’any 2019. La previsió és que es canviïn progressivament els equips tècnics, tenint en compte paràmetres com el final de vida útil de l’aparell, les hores de funcionament, l’impacte en la qualitat del servei al pacient i al professional i l’eficiència energètica.

PUBLICITAT
PUBLICITAT