PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Forné ressalta l’aposta pel transport públic, gratuït i sostenible

S’ha acordat que Andorra aculli l’any vinent la reunió del consell de l’associació de la carretera

Per El Periòdic

El secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, en el Congrés mundial de la carretera (PIARC).
El secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, en el Congrés mundial de la carretera (PIARC). | Govern d\'Andorra

El secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, va participar ahir en el Congrés mundial de la carretera (PIARC) que se celebra cada quatre anys i que aquesta setmana acull la ciutat de Praga. La trobada té per objectiu generar sinergies donant la possibilitat d’interactuar amb experts i professionals de la carretera de tot el món. Les temàtiques d’enguany versen al tomb de la seguretat vial i la mobilitat sostenible.

Precisament en relació amb aquestes temàtiques, i com a reconeixement internacional de la tasca que està duent a terme el Principat, durant el congrés s’ha acordat que Andorra aculli l’any vinent la reunió del consell de l’Associació mundial de la carretera, que aplegarà els directors de carreteres d’arreu del món. De forma paral·lela, Forné va prendre part de la sessió ministerial sobre la mobilitat sostenible.

En la seva ponència va explicar les casuístiques concretes que viu Andorra a nivell de mobilitat així com les característiques orogràfiques. Així, va destacar l’aposta concreta que ha dut a terme el Govern perquè el transport públic del país sigui gratuït, una mesura que ha permès incrementar prop d’un 70% l’ús del bus nacional. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT