PUBLICITAT

David Astrié participa al 3r Fòrum d’Alcaldes celebrat a Ginebra

El cònsol major intervendrà demà per exposar les polítiques aplicades a la parròquia

Per El Periòdic

David Astrié amb el diputat major de Ginebra, Sami Kanaan.
David Astrié amb el diputat major de Ginebra, Sami Kanaan. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

Entre avui i demà, Andorra la Vella participa en el 3r Forùm d’Alcaldes a Ginebra, organitzat per la Comissió Econòmica per a Europa de les Nacions Unides (UNECE). Centrat en el desenvolupament urbà de les ciutats, l’eix imperant de l’edició d’enguany ha sigut la regeneració urbana cap al 2030, on el cònsol major de la capital, David Astrié, ha sigut convidat a participar.

La intervenció del mandatari tindrà lloc durant la jornada de demà, on exposarà en una de les taules rodones el model de la parròquia per esdevenir una ciutat més «caminable», el qual posa el ciutadà al centre i redueix el volum de vehicles. Per aconseguir això, Astrié mencionarà que s’ha posat en marxa la creació d’espais per a vianants, com poden ser l’avinguda Meritxell, la connexió entre Andorra la Vella i Santa Coloma o la instauració del transport públic gratuït. 

Sessió inaugural amb Norman Foster

El dia d'avui s'ha iniciat amb una sessió inaugural protagonitzada pel diputat major de Ginebra, Sami Kanaan, i els parlaments de benvinguda de la directora de l’oficina de les Nacions Unides a Ginebra (UNOG), Tatiana Valovaya, i la secretària executiva de la UNECE, Tatiana Molcean. Precisament, amb aquesta última, Astrié ha tingut l’oportunitat d’intercanviar opinions i impressions.

No han sigut els únics parlaments de la jornada, ja que l’anomenat «advocat» del Fòrum, l’arquitecte Norman Foster, també ha comptat amb el seu moment d’intervenció. Foster ha exposat la seva visió sobre com les ciutats han de transformar-se a cut i mitjà termini per fer front als reptes que planteja el canvi climàtic, posant sobre la taula el concepte de ciutats compactes, que reforcin la xarxa de barris per poder recòrrer a peu i/o amb el suport d’un bon sistema de transport públic. 

David Astrié també ha tingut ocasió durant el dia d’ahir de visitar l’exposició Andorra en una ullada, una mostra itinerant de fotografia contemporània d’Andorra organitzada pel Govern amb motiu del 30è aniversari de la creació del Ministeri d’Afers Exterios. L’exposició, que compta amb 12 fotògrafs del país, ja ha visitat Madrid i Estraburg, passant després de Ginebra per Viena, Brussel·les, París, Lisboa, Nova York i Barcelona.

Recomanacions sobre la regeneració humana

Al final de la jornada demà, els governants locals tindran l’oportunitat d’adoptar les Recomanacions sobre regeneració urbana del 3r Fòrum d’Alcaldes, després d’haver exposat els diferents projectes que estan desenvolupant per donar compliment als ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT