PUBLICITAT

El Govern i el Consell General pagaran més de 8.000 mensuals a un portal per facilitar la consulta de la legislació

El conveni servirà per oferir un millor servei als operadors jurídics i als ciutadans

Per Maria Lozano

Carles Ensenyat,  Eduard González i  Xavier Espot, avui en la signatura del conveni
Carles Ensenyat, Eduard González i Xavier Espot, avui en la signatura del conveni | M.R./ANA

El cap de Govern, Xavier Espot, el síndic general, Carles Ensenyat i el fundador de LesLleis.com, Eduard González han signat aquest matí un conveni amb l'objectiu de facilitar millors serveis per als operadors jurídics i als ciutadans del país quan consultin la normativa jurídica que necessitin. Així, el Consell General destinarà una quantitat de més de 8.000 euros al mes a l'empresa privada LesLleis.com perquè qui ho desitgi tingui accés gratuït. 

Així, el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), ampliarà els serveis que ofereix amb l’accés al portal, ja que aquest era de pagament, i quedarà integrat dins de la pàgina del BOPA.

El cap de Govern ha informat que «aquell ciutadà que podia tenir un accés lliure i gratuït al BOPA fins a la data no podia accedir pròpiament a un portal jurídic i tenia dificultats per saber quina era una determinada redacció» i ha explicat que «la gent podrà saber de manera actualitzada quina és la norma jurídica vigent en cada moment i particularment, les normes jurídiques que es modifiquen molt sovint», afegint que «les normes jurídiques sovint són lleis concretes que afecten la vida dels ciutadans, i per tant tenen tot el dret de poder consultar quina és la norma que s’aplica en un cas concret i que els pot afectar».

Per la seva banda, el síndic general ha volgut puntualitzar que «els ciutadans tindran accés a lleis que no havien estat mai refoses com, per exemple, la normativa anterior a l’any 2011», i ha afegit que aquest conveni aportarà seguretat jurídica.

González per la seva banda ha recordat que el portal LesLleis.com va néixer a Andorra ara fa 10 anys, amb l’objectiu d’oferir servei al sector dels economistes i auditors. Tot i així, ha assenyalat que aquest portal pot ser útil a la ciutadania per consultar determinades lleis. També, ha volegut remarcar que «qui acostuma a utilitzar els serveis de LesLleis.com acostumen a ser advocats, administracions públiques o grans empreses que tenen un departament jurídic». El síndic general, a més, ha volgut informar que tots els països de l’entorn tenen serveis d’aquest estil, sigui privat o públic des dels mateixos butlletíns o governs.
El fundador del portal LesLleis.com a més, ha informat que aquest continuarà oferint un servei ‘premium’ als clients que ja estaven subscrits anteriorment: «Oferirem un servei superior a aquells que necessitin més continguts relacionats amb la jurisprudència o consultes tributàries. Serà un nivell més professional», explica González». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT