El MoraBanc aconsegueix la primera victòria de la temporada

Els tricolor van aconseguir el control que els faltava a l’últim quart, conquerint la seva primera victòria

Per Maria Lozano

Felipe Dos Anjos esmaixant.
Felipe Dos Anjos esmaixant. | acb/ dani catalán

El Morabanc Andorra va començar el partit a casa sabent que tant pels locals com per als visitants era una ‘final’, ja que tant els tricolor com el Zunder Palencia havien de sumar punts per mantenir-se tranquils dins de la taula de classificació. Els tricolor van començar el partit fent un joc ofensiu, amb dos punts. A més, la pressió dels locals era constant, aprofitant les pèrdues que anava tenint el Zunder per contraatacar i sumant punts. Així van aconseguir posar-se set punts per sobre. Tot i així, després d’un temps mort demanat pels visitants, aquests van reaccionar i van atacar amb més contundència, fins al punt d’empatar quan quedaven poc més de tres minuts perquè acabés el primer quart. El Palencia va continuar atacant amb força, i el primer quart va acabar amb un punt per sobre per als visitants (20-21).

El segon quart va començar igual que el primer, amb més control pels tricolor i donant protagonisme als tirs de dos, aprofitant la circulació exterior i, altre cop, sumant punts quan els visitants es despistaven. Aquest quart va ser el més encertat per als tricolor, que tot i per la meitat el Zunder va tornar a atacar amb força, el MoraBanc va reaccionar, acabant la primera meitat del partit guanyant per tres punts (43-40).

Després del descans, el Zunder Palencia no es va rendir, i després de sortir dels vestidors van reconduir la situació. Així, MoraBanc anava darrere en acabar per 19, tot i que al principi del primer quart es va poder estar a 12 punts de distància per sobre dels visitants.

L’últim quart va ser d’infart i molt igualat. I és que quan només quedaven vuit minuts per acabar, el partit s’empatava a 67, i per davant hi havia un compte enrere per poder sumar la primera victòria. I aconseguint el control que no havien tingut en els últims minuts dels altres quarts i amb molta ment freda, és quan els locals es van poder lluir. Els tricolor es van posar en la davantera aprofitant els encerts de dos punts. Quan només quedaven tres minuts pel final i anaven 77 a 74, el marcador local va començar a eixamplar-se, aconseguint així la primera victòria de la temporada pel MoraBanc Andorra.