PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Èxit en el primer congrés de dentistes d’Andorra

S’ha celebrat aquest cap de setmana al Centre Unnic

Per El Periòdic

Cartell amb els conferenciants que van participar al congrés.
Cartell amb els conferenciants que van participar al congrés. | M.R.

èxit rotund en el primer congrés de dentistes, celebrat aquest cap de setmana al Centre Unnic. L’esdeveniment va ser organitzat amb motiu del 30è aniversari de l’obertura de la clínica dental, la Policlínica Dental Rogé, del doctor Michel Rogé. Per celebrar aquesta efemèride, el doctor va organitzar una sèrie de conferències internacionals sobre el futur i l’evolució d’aquesta professió. Concretament, es van fer un total de 13 xerrades, on l’especialista va portar per primera vegada a Andorra esdeveniments d’aquesta casuística: «L’objectiu és obrir la porta a què es pugui organitzar un congrés internacional anual d’odontologia a Andorra», mencionava Rogé. El congrés es va celebrar durant tot el cap de setmana al Centre d’oci integral Unnic, des de les 09.00 a les 19.00 hores el dissabte; i de 09.00 a 13.00 hores el diumenge, i tothom que hi estigués interessat hi podia assistir.

La xerrada del doctor Rogé va tractar sobre com els avenços científics estan canviant la forma d’entendre l’estètica i les pròtesis dentals. Sota el nom 40 anys d’evolució en estètica dental, l’odontòleg preguntava si s’haurien de qüestionar els valors i referències del passat per endinsar-nos cap a un nou univers, on la tecnologia i els nous materials són considerats portadors d’excel·lència, o, si, per contra, ens hauríem de continuar esforçant per combinar tradició i avantguarda amb l’objectiu de preservar millor la creativitat de la clínica i la singularitat del pacient. La cita va reunir prop d’un centenar d’especialistes odontològics d’arreu del món, entre els quals hi havia representació dels països veïns, Espanya, França i també Portugal; a més de la participació d’alguns professionals del sector andorrans, com la doctora Helena Martí, que forma part de l’equip de la clínica Dental Rogé, o el doctor Vincent Clos, ambdós conferenciants de la jornada.

Pel que fa a la resta d’experts que van oferir els seus coneixements entorn de l’odontologia al gran públic, es troben el Dr. Serge Armand (Toulouse), el Dr. Fabrice Baudot (Montpellier), el Dr. Phillipppe Colin (Montpellier), el Dr. Omir Bushati (Albània), el Dr. Telo Iceta (Londres), el Dr. Jean François Lasserre (Bordeaux), el Dr. Ernest Lucas (Londres), entre d’altres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT