PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Protesta a l’ambaixada d’Andorra a Madrid pel dret a l’avortament

Les activistes han mostrat el seu suport a Vanessa Mendoza

Per El Periòdic

Les activistes davant l’Ambaixada d’Andorra, ahir.
Les activistes davant l’Ambaixada d’Andorra, ahir. | EFE

Un grup d’activistes de Femen ha protestat aquest diumenge al matí davant l’Ambaixada d’Andorra a Madrid per donar suport a Vanessa Mendoza, presidenta d’Stop Violències, que s’enfronta a un judici per defensar el dret a l’avortament al país. Les manifestants, a través d’un comunicat publicat a les seves xarxes socials han expressat «la nostra sororitat amb la Vanessa i amb totes les militants feministes que lluiten per despenalitzar un dret fonamental per a les dones: l’avortament».

En el mateix escrit denuncien que a Andorra està prohibit avortar en tots els casos, «és el país més restrictiu d’Europa juntament amb Malta quant a drets reproductius".

A més, critiquen que «prohibir l’avortament no impedeix que es produeixin, només fa que sigui més insegur i mortal exposar-se a un avortament clandestí».

Les activistes, que han aparegut davant de l’ambaixada amb el tors descobert, portaven pintades al cos amb missatges com «amb Vanessa Mendoza. Femen», «dret universal a l’avortament» o «avortament no és delicte».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT