PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Prop d'un centenar de corredors prenen part a la Cursa de sant Bernabé

La prova ha constat de dos recorreguts, un de 15,5 quilòmetres

Per El Periòdic

Participants de la cursa San Bernabé durant la sortida, davant del Centre Esportiu Serradells.
Participants de la cursa San Bernabé durant la sortida, davant del Centre Esportiu Serradells. | ANA/M. R.

Un total de 94 corredors han pres part aquest dissabte al matí en la 7a Cursa de sant Bernabé, que ha acollit la parròquia d'Andorra la Vella. La prova, organitzada pel Club Pirinenc Andorrà, ha constat de dos recorreguts. A les 08.30 hores, s’ha donat el tret de sortida de la prova llarga amb 15,5 kilòmetres i 1.350 metres de desnivell positiu. Mitja hora més tard ha estat el torn de la cursa curta amb set kilòmetres i 650 metres de desnivell positiu. Ambdós recorreguts eren circulars amb sortida i arribada al Centre Esportiu del Serradells. La prova llarga era puntuable per a les categories sènior, U18 i U16 dins la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra i la distància curta només era puntuable per a les categories U14 i U12.

En la prova de 15,5 kilòmetres de distància, en categoria masculina, Martí Lázaro ha estat el guanyador absolut amb un temps final de 1h36’01”. Òscar Jorba i Esteve Moreno han completat el podi masculí en segons i tercera posició en uns cronos de 1h39’18” i 1h50’02”. En la categoria femenina, Laura Orgué ha guanyat la prova llarga en un temps de 2h01’21”. IraC Azkargorta ha arribat en segona posició en un crono final de 2h03’27”. Jackie Holt ha completat el podi femení sènior en un temps de 2h18’07”.

Cal recordar que aquesta cita commemora que durant la festivitat de sant Bernabé, que se celebra l'11 de juny, existia un costum ancestral entre les parròquies d'Andorra i Sant Julià de Lòria per tal d'adquirir els drets dels orris i per a poder formatjar a les pastures de Claror: la parròquia que arribava primer a l'orri de Claror tenia dret a ocupar-lo durant la resta de l'any.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT