Deixar-lo escapar

Les pèrdues i una apagada ofensiva a l’últim quart condemnen el MoraBanc en la seva estrena a casa

Per Pol Forcada Quevedo

Goudelock lluitant la pilota en una acció del matx d’ahir.
Goudelock lluitant la pilota en una acció del matx d’ahir. | ACB Photo

L’estrena a casa del MoraBanc Andorra els enfrontava contra un altre conjunt que encara no coneixia la victòria, o almenys, fins ahir. Així, els tricolor van caure en la segona jornada de l’ACB per 63-69 contra Río Breogán.

Si Natxo Lezkano va assenyalar en la prèvia la importància de no cometre les errades que els seus van fer a Bilbao, com les pèrdues, els primers atacs andorrans van ser ahir tots amb així, i amb un Goudelock molt poc encertat. Els gallecs van sortir amb la intensitat alta que els demanava Mršic, col·locant-se ràpidament amb un 0-6. Els del Principat es van poder refer, amb increments puntuals d’intensitat, per trobar-se amb la faceta ofensiva i anar retallant distàncies fins a deixar un 7-8. Tot i això, els primers 10 minuts pels locals van estar un pèl marcats pels desajustos defensius, permetent tirs i cistelles als contraris, que van estar per davant al lluminós tota l’estona, però el quart va tancar amb empat a 17.

El segon quart va ser el més productiu dels de Lezkano, començant ja amb un triple d’Starks que els posava per primer cop amb més puntuació. En aquest sentit, la defensa també va ser molt més intensa, evitant bones accions dels de Lugo, que sí que tenien molta capacitat per arribar als tirs lliures. Els segons 10 minuts també van ser els més destacats per l’extricolor García, carregant-se al seu conjunt a l’esquena i fent-lo lluitar, en aquell moment, de tu a tu contra el MoraBanc. Maric també va jugar un bon bàsquet, que sumat a més agressivitat col·lectiva dels seus es van avançar per quatre punts (34-30) quan faltaven dos minuts per la mitja part. Els darrers instants, amb molta igualtat, el croat es va treure un dos més u per col·locar el 37-36, que va acabar d’arrodonir Somogyi amb un triple al darrer segon per tancar amb un 40-36.

Els tricolor es podran treure demà l’espina contra Zunder Palència, que ahir va perdre 83-84 contra el Barça

El tercer quart també va ser profitós pels del Principat pel que fa a punts, gràcies, en part, a un Goudelock molt endollat i un Breogán amb molt poc encert anotador. Cal destacar que només van fer quatre punts durant cinc minuts. L’avantatja andorrana es va incrementar fins als 12 punts, però a mesura que passaven els minuts es van anar adormint, permetent als visitants quedar-se a cinc amb l’ajuda de Sergi Quintela. Els tercers 10 minuts, però, van acabar 57-49.

El darrer i definitiu quart va comptar amb la mala dinàmica dels gallecs, però aquest cop pels tricolor. Així, no van encistellar ni una sola vegada durant els primers sis minuts, mentre veien com els homes de Mršic els anaven retallant distàncies. El parcial va arribar a ser de 0-16, deixant el marcador amb un 57-64. Les pèrdues de pilota pels locals es van enfilar a les 16 totals, que sumades a una apagada ofensiva, no van poder capgirar el resultat.

El MoraBanc es podrà treure demà a casa, de nou, l’espina per intentar recollir el primer triomf del curs. Serà a les 17.00 hores contra Zunder Palència, que tampoc ha assolit cap triomf i ahir va perdre al Pabellón Municipal de Deportes contra el Barça (83-84).