PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Casa, clau de l’èxit

Lezkano assenyala que arriben amb moltes ganes i il·lusió d’estrenar-se al Poliesportiu, escenari clau pel curs

Per Pol Forcada Quevedo

Imatge de la Bombonera el darrer partit del curs passat.
Imatge de la Bombonera el darrer partit del curs passat. | Dani Catalán - BCA

El MoraBanc Andorra comença un cap de setmana complet amb els dos primers partits a la Bombonera. El primer tindrà lloc aquesta nit (20.30 hores) contra Río Breogán. «Arribem bé, amb moltes ganes i il·lusió d’estrenar-nos a casa», va esmentar ahir Natxo Lezkano en roda de premsa, tot fent èmfasi en la importància que recaurà als duels a Andorra. En aquest sentit, l’entrenador va assenyalar que la Liga Endesa no és el mateix que LEB Or: «És molt difícil vèncer fora [...] hem de tenir clar que molt de l’èxit que puguem tenir passa per guanyar a casa, ser sòlids i complir les expectatives de l’afició». 

En relació amb això, el basc va esmentar la rellevància de la connexió amb els seguidors tricolor: «Volem que existeixi i continuï aquesta comunió i que, independentment del resultat, se sentin orgullosos de nosaltres».

Respecte a la competició domèstica, la diferència de ritme, físic i mida respecte a l’any passat és més que evident. «Amb pràcticament el mateix equip érem un conjunt molt físic», va explicar el de Portugalete, afegint que enguany «ho som molt poc». És per això que «hem de fer altres coses per compensar-ho, tant a nivell estratègic com d’activació i d’intensitat», a més «d’adaptar-nos i acostumar-nos quan abans sigui possible». A tall d’exemple, Lezkano va apuntar que dos Anjos a LEB Or «era un monstre», mentre que enguany a tots els equips hi ha un o dos jugadors de la seva mida, «amb la seva mobilitat i més forts».

La lliga no va començar de la millor manera per als del Principat, amb una derrota en la jornada d’obertura a Bilbao. Avui i diumenge, però, tindran opció de refer-se, tot i que l’entrenador s’enfoca únicament en el matx contra els gallecs. Una part del cos tècnic treballa pel següent matx, però en el que respecta al tècnic i als jugadors, va comentar, «ens centrem exclusivament en el duel contra Breogán, que bastant difícil és».

Els de Lugo visitaran Andorra havent caigut també en el primer partit del curs (79-88 contra Baskonia), però el tècnic tricolor sap que són «molt agressius, amb un nivell d’intensitat altíssim, que mai donen una pilota per perduda ni deixen una situació de penetració». Per a fer-los front, doncs, el MoraBanc haurà de «ser valent a l’hora d’atacar, de prendre decisions i saber llegir la seva defensa». En la faceta defensiva, «jugar amb el seu nivell d’activació, d’intensitat i de compromís, ja que és el nivell mínim per vèncer un conjunt com Breogán», va asserir Lezkano i, sobretot, «no cometre els errors que vam fer a Bilbao».

En aquest sentit, i demanat per la falta d’efectivitat en aquell matx, el tècnic va dir no estar preocupat pel temps que van estar sense encistellar perquè els tirs oberts que van fallar «els acabarem posant». Així, «em preocupa més les pèrdues de pilota que vam tenir», però és conscient que ara mateix són un equip en construcció i «hem de jugar amb els nostres valors de què és el que volem ser i ser-ho com més aviat millor».

Finalment, el tècnic va afirmar que alguns jugadors arrosseguen molèsties, tot i que només Juan Rubio és dubte per a aquesta nit, ja que té una sobrecàrrega en un abductor.

Per la seva part, l’entrenador del Breogán, Veljko Mrsic, ja amb la baixa de Zan Mark Sisko per motius personal, encara el duel contra un equip andorrà amb «molta experiència, amb molts jugadors de més de 30 anys que porten molt de temps jugant a Europa». El seu plantejament de partit passa per jugar «a un ritme que ens afavoreixi», descartant un de lent, va explicar el croat assenyalant també el factor pista. 

Per tancar la doble jornada, els tricolor jugaran diumenge a les 17.00 hores contra un vell conegut, conjunt que els va acompanyar el curs passat en l’ascens a l’ACB, el Zunder Palència. Els de Marco Antonio Justo també van perdre el primer matx, i aquesta tarda es veuran les cares contra el Barça.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT