PUBLICITAT

Encamp

Mas aconsegueix la unanimitat per a la nova concessió a SAETDE

La minoria del comú encampadà dona un sí crític denunciant la falta de temps de la proposta

Per Joan Jiménez

El Consell del Comú d’Encamp, avui després de la sessió.
El Consell del Comú d’Encamp, avui després de la sessió. | Comú d\'Encamp

El Consell del Comú d’Encamp ha votat avui, de forma unànime, a favor d’una nova concessió del domini esquiable de la parròquia a l’empresa SAETDE per 50 anys més. La cònsol major de la parròquia, Laura Mas, va presentar el projecte en la reunió de poble celebrada aquesta mateix setmana i avui ha estat votada la proposta, rebent el suport de la minoria comunal. 

Una nova concessió més ambiciosa/ La nova concessió aporta gran varietat de novetats que han estat altament valorades per tots els consellers. En primer lloc, aquesta nova concessió aconseguirà que el domini esquiable s’amplï fins a la zona del Pic Maià, a més de quedar-se fora de les 1.080 hectàrees del Cercle de Pessons, que esdevindrà Parc Natural.

A més, la nova concessió suposa una aposta en favor de la sostenibilitat, ja que amb aquest nou conveni s’aconseguirà una reducció del consum energètic i la petjada de carboni i la incorporació de la generació d’energies renovables.

Tot seguit, un dels punts que més va agradar a la minoria, és l’increment del cànon. Amb aquesta nova concessió, totes les activitats que es duguin a terme dins del domini esquiable passen a ser gravades, augmentant el cànon del 6,5 al 8%, de forma gradual en funció de la facturació (augmentant mig punt cada tram), situant el cànon al 6,5% amb una facturació de 35 milions d’euros, que ja es van assolir la temporada passada.

Així mateix, la nova concessió també contempla un pla d’inversions de, com a mínim, 100 milions d’euros, d’entre els quals, 42 milions estarien compromesos als pròxims 10 anys.

Com a últim punt destacat d’aquesta nova concessió, el Funicamp deixarà de ser una despesa pel comú, ja que l’explotació i manteniment del giny i tota la planta baixa de l’edifici, exceptuant l’aparcament, s’inclourà en la nova concessió. D’aquesta forma, el comú encampadà aconsegueix alliberar-se d’una despesa de, com a mínim, 880.000 euros per any.

Mas, agraïda amb l’oposició/ La cònsol major ha agraït a l’oposició «el compromís, la confiança dipositada, la feinada que hem tingut tots i, especialment, pel pas endavant que avui tots estem fent pel futur de la parròquia i del país». Mas ha reiterat el fet que «tots els consellers de l’actual comú ens vàrem presentar assumint el compromís de treballar per aconseguir un nou acord de concessió». Així mateix, en ser preguntada per la premsa sobre les pròximes eleccions, Mas ha testificat que «porto en política des dels 20 anys i encara que no em presentés no estaria desvinculada».

L’oposició, comprensiva però crítica/ L’oposició del PS, per part dels consellers David Rios i Enric Riba, i Agrupament Encampadà, amb la consellera Ester Vidal, han fet saber que, tot i estar d’acord amb la concessió i votar a favor, han denunciat que havien tingut poc temps per fer una anàlisi més pausada de la proposta. En paraules de Rios, «hem estat desinformats. Vam veure la proposta el 6 de setembre, per la qual cosa hem hagut d’esmerçar esforços per revisar l’extensa documentació». Tot i això, Mas ha defensat que va entregar primer la documentació a la minoria abans que a la majoria. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT