PUBLICITAT

El Comú d’Escaldes-Engordany aprova millores en les condicions dels treballadors

La ciutadania de la parròquia també podrà intervenir en les polítiques públiques

Per El Periòdic

La sessió del Consell de Comú d’Escaldes-Engordany, avui.
La sessió del Consell de Comú d’Escaldes-Engordany, avui. | Comú d\'Escaldes-Engordany

Durant la sessió del Consell de Comú d’Escaldes-Engordany d'avui s'ha aprovat  la modificació del reglament de la funció pública que comporta millores en les condicions laborals dels treballadors comunals. Una modificació que fa que els dos dies naturals de permís que es donen per operació d’un familiar es podran agafar dins els set dies naturals següents al fet causant. A més, també s’ampliaran les causes de justificació per destinar part del còmput d’hores que el treballador comunal disposa per assumptes personals, destinant-se 30 de les 40 hores anuals totals a sessions de fisioteràpia, consultes de medicina alternativa, logopedes, psicòlegs, advocats, notaris, veterinaris, reunions escolars i funerals. Les 10 hores anuals de lliure disposició restants es podran destinar a assumptes personals.

En la sessió també s'ha donat llum verda a l’ordinació de regulació de la participació ciutadana en iniciatives reglamentàries populars d’àmbit comunal, fent que la ciutadania pugui intervenir en les polítiques públiques fent propostes i suggeriments al Comú. Totes aquestes propostes hauran de tenir, prèviament, el suport d’un nombre de signatures no inferior al 10% del cens electoral comunal. 

Finalment, el Consell ha aprovat el suplement de crèdit referit a les instal·lacions de climatització per a l’Escola Bressol 1, la qual disposarà a l’estiu del 2024 d’aire fred.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT