La quarta, a la saca

Tres gols a la primera meitat donen una consecutiva Supercopa d’Andorra a l’Inter Club d’Escaldes

Per Pol Forcada Quevedo

L’Inter Club d’Escaldes aixeca el trofeu, la seva quarta Supercopa.
L’Inter Club d’Escaldes aixeca el trofeu, la seva quarta Supercopa. | FAF / @m4rv_d3sign

Dos conjunts amb dinàmiques fins al moment oposades es van enfrontar ahir per decidir el primer títol de la temporada. Així, un Atlètic Club d’Escaldes que arribava encara sense conèixer la victòria es va veure les cares amb un Inter Club d’Escaldes que es va endur la Supercopa d’Andorra, la quarta consecutiva, després de vèncer per 1-3.

El partit va començar directament amb un tir des del punt de mig camp de Cabrera, que va sortir per poc per sobre el travesser. L’Inter va presentar una defensa a camp propi molt forta, però els locals van saber moure la pilota a l’espera d’espais. L’inici va ser molt intens per part dels dos conjunts, amb molt moviment als dos costats. L’Atlètic es va anar fent amb la possessió, tot i que no va gaudir d’arribades de perill.

Al minut 11, un pas erroni del porter local va acabar amb un rebot que va recollir Berlanga per xutar directament a fora, però donant un primer avís. Els seus es van venir a dalt, i només dos minuts després, van fer el primer gol, després d’una centrada que González va refusa rmalament dins l’àrea petita i que Chete va aprofitar per rematar de primeres al fons de la xarxa.

No van passar ni 10 minuts que els visitants van fer la segona diana, en aquest cas des d’un córner centrat al segon pal que Feher va rematar de cap per augmentar les distàncies al marcador. El matx es va convertir en anades i tornades que no s’acabaven de concretar tot i algunes arribades.

Abans de finalitzar els primers 45 minuts, va arribar la tercera diana, amb una nova passada errada de González que va recuperar de la Torre per retallar la seva marca i xutar creuat per deixar el 0-3.

La segona meitat, i amb el marcador a favor, l’Inter es va tancar, deixant l’esfèric a un Atlètic més endollat en atac. Hi va haver ocasions, però el gol es va fer esperar. Així, al minut 55, Rodríguez va fer un tir potent des de la frontal que Ion va aturar per enviar la pilota a córner. Els locals es van llançar a dalt, movent-se en camp contrari i al voltant de l’àrea rival. Amb l’equip en línies altes, l’Inter va aprofitar per fer un contraatac amb una pilota llarga cap a Berlanga, que sol davant el porter, però pressionat pel defensa, va provar sort amb una vaselina que no va donar fruit.

Quan faltava mitja hora, l’Atlètic va intentar retallar distàncies amb una ocasió de Rodríguez de volea directa i una de Páez amb un xut creuat que va marxar a prop de l’escaire. Els visitants, abans de començar a adormir el duel, van gaudir de dues oportunitats. La primera es va topar amb el travesser. El protagonista va ser Cabrera, que després de rebre una passada llarga, va encetar una vaselina. La segona, amb un remat de córner de Caballé.

Els locals ho van provar fins a l’últim sospir. En aquest sentit, entrats als darrers 10 minuts van tenir oportunitat de retallar distàncies, però Ion la va aturar. El que no va poder parar va ser el xut de Yáñez que després de rebre l’esfèric dins de l’àrea va tirar ras al primer pal per deixar el final 1-3.