PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Govern tindrà 26 pisos de lloguer accessible per a la primavera

Ha comprat l’hotel Àrtic d’Andorra la Vella per un import de 9,2 milions d’euros

Per Maria Lozano

El Ministre del Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, i portaveu del Govern, Guillem Casal ,en la roda de premsa, ahir.
El Ministre del Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, i portaveu del Govern, Guillem Casal ,en la roda de premsa, ahir. | SFGA/JAViladot

El Govern posarà a disposició de la ciutadania els primers pisos pel parc públic de lloguer accessible de cara a la primavera del 2024. Així ho va anunciar ahir en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres el Ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, i portaveu del Govern, Guillem Casal. Així, la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, signarà l’escriptura de compravenda de l’hotel Àrtic d’Andorra la Vella per un import de 9,2 milions d’euros. Cada un dels pisos comptarà amb una dimensió mitjana per  acollir unes tres o quatre persones.

Així, aquest edifici suposarà poar al mercat els primers 26 dels 300 pisos amb què Govern espera disposar en el futur. De fet, el portaveu de Govern va explicar que la provisió és «proveir-se de la resta d’infraestructures durant el darrer tram de l’any 2023». A més, va voler destacar que el ministeri d’Habitatge ja està treballant en el reglament que regularà els requisits d’accés a aquests pisos, i que també estarà enllestit durant la primavera del 2024.

Preguntat pels mitjans de comunicació i en relació amb què el Raonador va explicar que ara mateix la problemàtica de l’habitatge està en el seu punt àlgid, i és encara més preocupant que l’any 2019, Casal va manifestar que «la problemàtica de l’habitatge és la major preocupació de la ciutadania i afecta diverses capes de la societat», destacava, i per això «Govern està treballant per atacar aquesta problemàtica».

Per altra banda, el ministre també va explicar que l’adquisició de l’immoble serà mitjançant la modalitat ‘claus en mà’, és a dir, que els pisos estaran totalment preparats per entrar a viure quan s’entreguin i no s’hauran de fer reformes complementàries.
Per finalitzar, sobre la pròrroga dels contractes de lloguer pel 2024, des de Govern s’ha afirmat que «estem treballant en un projecte de llei novament en aquest sentit, el qual buscarà atacar la problemàtica amb diverses mesures», va explicar Casal, tot i que no obligarà a una pròrroga forçosa en tots els casos. Tot i així, el Portaveu de Govern va detallar que «no es farà una liberalització generalitzada i que afecti des del primer dia al conjunt dels contractes de lloguer». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT